Bild av Portugal

Portugal

Väster om Spanien ligger varierade och charmiga Portugal, med allt från vackra kuststäder till böljande slätter, medeltida byar, terassodlingar, långa sandstränder och lummig grönska.

Portugal är ett land med stor variation. Huvudstaden Lissabon är enligt många en av de vackraste städerna i Europa, och längst söderut ligger Algarvekusten med sina milslånga gyllene stränder och dramatiska klippor. Stränderna och klipporna följer Portugals Atlantkust norrut – ända upp till landets näst största och minst lika vackra stad, Porto.

Lissabon och kusten runt Lissabon

Vackra, charmiga och lite solblekta Lissabon är en huvudstad det är lätt att bli förälskad i. Lissabon breder ut sig över sju kullar, vilket innebär vackra vyer från många olika platser runtom i stan. Kullerstensgator, branta kullar, smala gränder och charmiga torg finns det gott om här. Byggnaderna är färgglada, ofta målade i gul eller rosa färg, och många av dem är klädda i vackert kakel. Och som om den charmiga arkitekturen inte var nog slingrar sig den traditionella Lissabon-spårvagnen upp och ner för de branta sluttningarna i centrum.

Rätt utanför Lissabon ligger de populära semesterorterna Estoril och Cascais. Här är tempot lite lugnare och många av hotellen är både barnvänliga och mer anpassade för turister. Det tar mindre än en timme att ta sig till Estoril eller Cascais med lokaltåg från centrum av Lissabon.

Algarvekusten

Algarvekusten är främst känt för sina vackra stränder. Algarvekustens stränder kantar hela södra delen av Portugal – endast avbrutna av dramatiska, gyllene klippor. De flesta som reser hit har med andra ord långa och lata dagar på stranden i kikaren. Men Algarve är också känt för att vara ett paradis för golfare. Här finns många bra golfbanor som håller hög internationell kvalitet, och många av hotellen på Algarvekusten erbjuder golfservice. Och det bästa av allt; golfsäsongen i Portugal varar nästan hela året om.

Porto

Porto är Portugals näst största stad, och ligger vid havet i den norra delen av landet. Livliga och färgstarka Porto är Lissabons charmiga lillasyster, och vilken som är den vackraste av de två är svårt att säga. Du får nästan besöka bägge ställena och bestämma själv!

Madeira

Madeira, som ligger en bra bit ut i Atlanten, är känd som blomsterön med det behagliga klimatet. En av de mest spännande upplevelserna på Madeira är att vandra längs de historiska levadorna, som är gamla vattendrag. Det finns nästa 3 000 kilometer av konstgjorda vattenvägar här, som transporterar nederbörd från bergen ner till jordbruksområdena. Detta har gett Madeira helt unika vandringsmöjligheter, som få andra ställen i världen kan slå.

Sök efter resor till Portugal

Flyg + Hotell

Lagoa Municipality ★★★ 3n 2 199:-
Praia da Rocha ★★ 3n 2 302:-
Algarve ★★★ 3n 2 309:-
Albufeira ★★★★ 3n 2 324:-
Lagos ★★ 3n 2 399:-
Sagres ★★★ 3n 2 419:-
Praia da Luz ★★★ 3n 2 419:-
Portimão ★★★★ 3n 2 421:-
Lisbon ★★★★ 3n 2 439:-
Altura ★★★ 3n 2 549:-

Sök efter resor till Portugal

Karta

Portugal

Destinationer i Portugal

Övriga destinationer