Costa del Sols mest glamorösa strand ligger i Puerto Banus

Costa del Sols mest glamorösa strand ligger i Puerto Banus

Costa del Sol

Costa del Sol är känt för sina vackra stränder, ett behagligt klimat året om, fina golfbanor och ett stort urval aktiviteter – oavsett vilken semesterort du väljer att resa till.

Costa del Sol består av en cirka 20 mil lång sträcka i Andalusien i södra Spanien. Området, som också kallas solkusten, sträcker sig från Nerja i öst och vidare västerut via kända städer som Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Marbella och Puerto Banús, ända ner till Gibraltar i väst och upp till fjällkedjan Sierra Nevada en bit in i landet. Den största staden på Costa del Sol är Málaga, som har en stor flygplats dit det går gott om flyg året om.

Mat och dricka på Costa del Sol

Andalusien täcker cirka 17% av det spanska fastlandet, och är ett populärt resmål bland turister från hela världen. Det andalusiska köket är världsberömt, och en upplevelse i sig självt. Vitlök och goda olivoljor har en självklar plats, tillsammans med ett stort urval färsk fisk och skaldjur.

Det kryllar av mysiga tapasbarer, bra fiskrestauranger och matställen med både lokal charm och internationella menyer på Costa del Sol. Att det dessutom produceras massa gott vin i regionen förhöjer de kulinariska upplevelserna ytterligare!

Costa del Sols stränder

Solkusten är verkligen ett passande namn på denna del av Spanien. Du hittar otaliga stränder i alla möjliga former och storlekar på Costa del Sol – långa, korta, med finkornig sand och med sten. De flesta är dock precis så som de framställs i resebroschyrer; gyllengula, långgrunda och med parasoller och solstolar att hyra. Solkusten är ett riktigt paradis för frusna och solälskande skandinaver i alla åldrar, och det är inte svårt att förstå varför så många av oss reser tillbaka hit år efter år.

Aktiviteter och utflykter på Costa del Sol

Det finns mängder av golfbanor på Costa del Sol, och många av dem håller en hög internationell standard. De flesta bättre hotellen i området erbjuder golfservice eller olika golfpaket. Eftersom klimatet är bra hela året om kan du spela golf också på vintern på Costa del Sol.

Mellan semesterorterna Fuengirola – Torremolinos – Malaga går det ett pendeltåg som gör det enkelt att åka på dagsutflykter mellan de olika orterna. Tåget går inte hela vägen till Marbella, men bussnätet på i området är välutvecklat. Vill du se så mycket som möjligt under din semester på Costa del Sol är det naturligtvis mest praktiskt att hyra bil.

Städer som Córdoba, Sevilla, Granada, Gibraltar och Málaga är väl värda ett besök om man vill ha lite omväxling från strandlivet. Reser du med barn finns det gott om badland, tivolin, djurparker och andra utflyktsmål på Costa del Sol.

Sök efter resor till Costa del Sol

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Costa del Sol:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Costa del Sol:

Flyg + Hotell

Mijas ★★★ 7n 2 885:-
Torremolinos ★★★ 7n 2 912:-
Fuengirola ★★★ 7n 2 946:-
Benalmádena ★★★ 7n 3 135:-
Nerja ★★★ 7n 3 135:-
Torrox Costa ★★★★ 7n 3 345:-
Frigiliana ★★★ 7n 3 428:-
Rincón de la Victoria ★★★ 7n 3 435:-
Torre del Mar ★★ 7n 3 594:-
Marbella ★★★ 7n 3 630:-

Sök efter resor till Costa del Sol

Karta

Costa del Sol

Destinationer i Costa del Sol

Övriga destinationer