Torremolinos är Spaniens äldsta och kanske mest kända resmål.

Torremolinos är Spaniens äldsta och kanske mest kända resmål.

Torremolinos

Torremolinos ligger vackert till på solkusten, en halvtimme söder om Malaga. Klimatet är behagligt hela året och det finns gott om aktiviteter för både barn och vuxna att välja mellan på denna populära semesterort.

Torremolinos är ett av de första resmålen på Costa del Sol som solsugna skandinaver började strömma till, för att njuta av det härliga klimatet och de vackra omgivningarna. Torremolinos är fortfarande ett mycket populärt resmål och många återvänder hit år efter år. I sommarmånaderna fylls stan av turister i alla åldrar, medan turismen på vintern mest består av övervintrande pensionärer som rymmer från kylan i sina hemländer.

Strandliv och aktiviteter i Torremolinos

Stranden i Torremolinos är lång och bred och har flera områden där man kan hyra parasoller och solstolar. Det är populärt att promenera längs stranden och strandpromenaden, eller ägna sig åt någon av de många vattensportsaktiviteterna som erbjuds här. Längs strandpromenaden ligger det et stort urval restauranger, barer och caféer med fin utsikt över havet.

När mörkret sänker sig över Torremolinos öppnar sig ett hav av nöjen som tilltalar de flesta smaker. De många butikerna och glittrande barerna längs med gatorna fylls med allt från ungdomar till barnfamiljer, och vill man festa finns det gott om klubbar som har öppet ända till tidig morgon.

Mat och dricka i Torremolinos

Det är ett stort urval av restauranger Torremolinos, och du hittar allt från lokala tapasbarer och läckra fiskrestauranger med färsk fisk och skaldjur, till internationella restauranger med klassiska menyer.

Om du är sugen på att prova en ny maträtt rekommenderar vi ett besök till grannorten La Carihuela. Där hittar du flera restauranger som serverar specialiteten Pescado al Sal – alltså saltbakad fisk. Njut denna lokala delikatess vid någon av restaurangerna vid strandpromenaden, med fantastisk utsikt över havet!

Utflykter i och runt Torremolinos

Om du vill uppleva lite äkta storstadspuls kan du hyra en bil och åka till Andalusiens regionhuvudstad Sevilla, som ligger dryga två timmar nordväst om Torremolinos. Det är heller inte långt till städer som Córdoba, Granada, Málaga eller det brittiska territoriet Gibraltar med sin berömda utsiktsplats.

Det är massor av fina golfbanor runt Torremolinos och längs hela Costa del Sol. De flesta håller hög internationell standard, och många hotell i området erbjuder golfservice. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga går det ett tåg som man kan hoppa på om man vill ha lite omväxling från strandlivet. Den som reser med barn kan se fram emot att besöka någon av de många tivolin, badland eller djurparker som ligger längs denna del av kusten.

Sök efter resor till Torremolinos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Torremolinos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Torremolinos:

Flyg + Hotell

Leiligheter Sol Timor ★★★ 7n 2 840:-
La Barracuda ★★★ 7n 2 868:-
Apartamentos Bajondillo ★★★★ 7n 3 322:-
Sol Torremolinos - Don Pedro ★★★★ 7n 3 434:-
Apartamentos Buensol ★★★ 7n 3 499:-
★★★ 7n 3 567:-
Ecuador Park ★★★ 7n 3 759:-
AluaSoul Costa Málaga ★★★★ 7n 3 788:-
Hotel Mediterráneo Carihuela ★★★ 7n 3 793:-
Carmen Teresa ★★★ 7n 3 834:-

Sök efter resor till Torremolinos

Karta

Torremolinos

Övriga destinationer