Badvikar, stränder och vacker natur.

Badvikar, stränder och vacker natur.

Mallorca

Spanien är ett av skandinavernas mest besökta charterländer, med Mallorca som en av favoriterna. Och vi förstår verkligen varför; de långa sandstränderna, den goda maten och det vackra landskapet gör Mallorca till den perfekta charterdestinationen!

Mallorca är verkligen ett ställe för alla. Det gäller bara att hitta stället som tilltalar dig mest, och se till att boka en resa. Barnfamilj, pensionär, par, kompisgäng, singel, festprisse eller bara ute efter total avslappning – Mallorca har något för dig, oavsett livsstil.

Under vintern och tidigt på våren är Mallorca ett kärt resmål för cyklister. Mallorca är också populärt bland golfare stort sett hela året, eftersom man kan sätta igång golfsäsongen där redan i februari/mars. Men de flesta väljer förstås att besöka Mallorca under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Inte så konstigt kanske, eftersom det finns mer än 80 härliga badstränder på ön. För den som inte vill trängas med andra turister i högsäsongen, sträcker sig lyckligtvis sommarsäsongen på Mallorca ända från april till oktober.

Vilka är de populäraste resmålen på Mallorca?

De två populäraste resmålen på Mallora är Palmabukten och Playa de Palma i söder och Alcúdia i norr. Andra semesterfavoriter är Cala d'Or, Cala Bona, Cala Millor på östkusten, Puerto de Pollensa i norr, Puerto de Soller på västkusten och Puerto de Andratx i sydväst.

Mer än halva befolkningen på Mallorca bor i den livliga huvudstaden Palma stad, som på senare år har blivit en hotspot för modemedvetna trendsättare. I Palma hittar du massa bra shopping och trendiga barer och cafeer, i skön harmoni med mysiga tapasbarer och lokala familjerestauranger.

Mallorcas vackra natur

I vårmånaderna är landskapet grönt och storslaget vackert, med massa sol och behagliga temperaturer. Mallorca passar därför perfekt för den som vill åka på en cykelsemester eller gå på långa vandringar på våren. Många reseoperatörerer har vandringsturer på Mallorca i sina program, och om du glömmer att boka kan du bara knacka på hos ett lokalt turistkontor. Du hittar turer i alla möjliga svårighetsgrader och längder; gemensamt är att du garanterat kommer att uppleva en fantastisk natur med stora variationer i landskapet.

I vintermånaderna januari och februari blomstrar mandelträden och stora delar av ön blir täckt av oändligt vackra, vita och rosa trädkronor. Ett av de bästa ställena att uppleva Mallorcas mandelträd i full blomst är fjällkedjan Serra de Tramutana på öns västkust. Detta området är också uppfört på UNESCOs världsarvslista, och definitivt värt ett besök!

Bil och cykel på Mallorca

Om du vill uppleva så mycket som möjligt under ditt besök på Mallorca rekommenderar vi absolut att du hyr en bil eller en cykel i några dagar. Det är väldigt bra vägar på Mallorca och på många ställen finns det cykelfält i väggrenen. Eftersom ön är en populär destination för cyklister från hela världen är det lätt att både hyra en cykel och att hitta en tur som passar just dig. Och om du inte har lust eller möjlighet att hyra bil eller cykel är det heller inga problem att åka kollektivt under din semester på Mallorca. Kollektivtrafiken är väldigt bra, och du kan ta dig till de flesta platser på ön med buss eller tåg. Palma Airport ligger ca 9 km utanför Palma Stad, och det går buss från tidig morgon till sen kväll.

Det som är så fint med Mallorca är att det egentligen inte spelar så stor roll var du bor, eftersom allt är så nära! Det bara en dryg timme att köra från norr till söder, och runt sex timmar att runda ön med bil. Välj ett hotell eller resmål som passar dig, och kolla därefter upp möjligheterna för bilhyra, cykelhyra eller kollektivtrafik, beroende på vilken typ av semester du vill ha.

Sök efter resor till Mallorca

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Mallorca:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för Mallorca:

Flyg + Hotell

Can Picafort ★★★ 3n 1 966:-
Cala Ratjada ★★★ 3n 2 192:-
Cala d'Or ★★★ 3n 2 205:-
Alcúdia ★★★ 3n 2 240:-
Sa Coma ★★★ 3n 2 248:-
Portocolom ★★★ 3n 2 346:-
Cala Bona ★★★ 3n 2 377:-
Cala Millor ★★★ 3n 2 385:-
Magalluf ★★★ 4n 2 435:-
Playa de Palma ★★ 3n 2 453:-

Sök efter resor till Mallorca

Karta

Mallorca

Destinationer i Mallorca

Övriga destinationer