Morgonstämning, Playa de Palma

Morgonstämning, Playa de Palma

Playa de Palma

Playa de Palma är stället för dig som vill bo rätt vid en lång, fin strand, och samtidigt ha rikligt med restauranger, barer och butiker rätt i närheten. Detta populära område drar till sig allt från festglada ungdomar till barnfamiljer, tack vare de många strandnära hotellen och det korta avståndet till Palma stad.

Området Playa de Palma ligger ungefär en mil öster om Palma stad, och är en populär destination för charterturister från hela Europa. Längs den långa stranden ligger det turistställen som liksom har vuxit ihop med åren, och som man nu knappt ser någon gräns mellan längre. Från El Arenal i öst och Can Pastilla mot Palma stad ligger det små stadsdelar som tillsammans bildar Playa de Palma, med hotell, restauranger och barer längs hela strandpromenaden.

Playa de Palmas fina strandpromenad

Strandpromenaden som slingrar sig längs Palma-bukten och hela vägen in i Palma stad är hela 10 kilometer lång, och är därför en populär sträcka för motionärer på alla nivåer. Det finns också en egen cykelrutt som är helt bilfri, så om du bor längs Playa de Palma och inte hyr bil bör du absolut hyra en cykel. Det är mycket folk på strandpromenaden både dag och kväll, så om du vill ta en jogging- eller cykeltur är det bäst att göra det på morgonen. Då är heller inte solen för varm.

I högsäsongen fyller så väl stranden som strandbarerna upp sig fort under dagen, och på kvällstid är det ofta hög partyfaktor i de många barerna och caféerna som ligger vid strandpromenaden och i sidogatorna. Från juni till augusti är det som regel livligt längs strandpromenaden från tidig morgon till sen, sen kväll.

Aktiviteter längs Playa de Palma

Det är naturligtvis rikligt med vatten- och strandnära aktiviteter längs Playa de Palma. Här hittar du både lekområden för de minsta, klätterställningar, volleybollbanor och uthyrning av kajaker eller Stand Up Paddle boards (SUP). Eftersom hela Playa de Palma är så cykelvänligt är det lätt att få tag i hyrcyklar – både snabba landsvägscyklar, och stabila stadscyklar för hela familjen. Om solen blir för stark eller benen inte orkar en cykeltur, kan du ta ett av de små turisttågen som kör längs bukten i högsäsongen.

Strandläge med kort avstånd till Palma stad

Många väljer att resa till Playa de Palma tack vare det korta avståndet till Palma stad. I Playa de Palma kan du njuta strandlivet på dagen och uppleva storstadspulsen på kvällen utan särskilt lång restid. Bussen till Palma är billig, går ofta och tar bara runt en halvtimme. Den 10 kilometer långa cykelturen längs strandpromenaden tar ungefär lika lång tid, medan det tar runt en och en halv timme att gå.

Sök efter resor till Playa de Palma

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Playa de Palma:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för Playa de Palma:

Flyg + Hotell

Metropolitan Playa ★★★★ 7n 2 937:-
Don Miguel Playa ★★★ 7n 3 365:-
Alua Leo ★★★★ 7n 3 887:-
Oleander ★★★ 7n 4 105:-
Houm Nets ★★ 7n 4 199:-
Hotel Linda ★★★ 7n 4 199:-
Copaiba by Honne Hotels ★★★ 7n 4 216:-
Aparthotel Fontanellas Playa ★★★★ 7n 4 235:-
Timor ★★★★ 7n 4 265:-
Iberostar Cristina ★★★★ 7n 4 320:-

Sök efter resor till Playa de Palma

Karta

Playa de Palma

Övriga destinationer