Strandutsikt från marinan i Can Pastilla

Strandutsikt från marinan i Can Pastilla

Can Pastilla

I den lilla byn Can Pastilla har man nära till det mesta. Can Pastilla ligger nämligen precis vid flygplatsen, i omedelbar närhet till ett flertal stränder, och bara en halvtimmes cykeltur från huvudstaden Palma.

Can Pastilla var ett av de första ställena på Mallorca som tog emot soltörstiga nordeuropéer på 60-talet. Sedan dess har Can Pastilla utvecklat sig till att bli ett elegant litet ställe med relativt hög trendfaktor. Och placeringen är verkligen toppen; här kan du bo fridfullt rätt vid stranden, och ändå ha kort avstånd till storstan. Förflyttar du dig i motsatt riktning från Palma stad kommer du strax till Playa de Palma och El Arenal, med långa stränder och hög partyfaktor.

En småstad med en lång strandpromenad

Can Pastilla kan beskrivas som en småstad, och består stort sett av en huvudgata med sidogator som leder ner mot båthamnen och strandpromenaden. Det ligger många bra restauranger, barer och caféer både längs med strandpromenaden och i sidogatorna. Om eftermiddagen och kvällen är det ett yrande liv här, och det finns till och med ett par nattklubbar. Men Can Pastilla passar också för barnfamiljer, tack vare de långgrunda stränderna med vit, finkorning sand.

Aktiviteter i Can Pastilla

Can Pastilla ligger längs den långa strandpromenaden som sträcker sig från Arenal i öst och vidare västerut om Palma stad. Här är det fantastiskt fint att cykla, promenera eller jogga – hela vägen, eller bara en liten bit. Strandpromenaden är väl uppmärkt som cykelväg och går längs havet nästan hela vägen.

Andra populära aktiviteter i Can Pastilla är bland annat windsurfing, mountainbiking och golf. Det ligger nämligen en fin 18-håls golfbana bara 15 minuters biltur från Can Pastilla.

Flygplatsen ligger bara några minuter bort med bil, och det går lokalbussar till Palma stad från tidig morgon till sen kväll.

Sök efter resor till Can Pastilla

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Can Pastilla:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för Can Pastilla:

Flyg + Hotell

UR Portofino Hotel ★★★★ 7n 6 448:-
S'Hort de Son Caulelles ★★★★ 7n 18 228:-

Sök efter resor till Can Pastilla

Karta

Can Pastilla

Övriga destinationer