Palmas vackra katedral

Palmas vackra katedral

Palma stad

Är du en av dem som ännu inte har förälskat sig i Mallorcas huvudstad? Då är det på hög tid att du ger Palma stad en chans! Här kryllar det av höga och vackra palmer, och du kan se fram emot att uppleva fantastisk arkitektur, spännande kulturinslag, en storslagen hamn och massa bra shopping.

De flesta som tillbringar ett par dagar i Palma stad blir hänförda. Palma är en liten stad, men med ett innehåll som en äkta europeisk storstad. Palma stad är en härlig mix av tradition och de allra senaste trenderna, och bjuder på spännande intryck och upplevelser för alla åldrar.

Den lilla storstaden

Att Palma stad är liten till storleken men ändå upplevs som en storstad gör att man hinner se mycket på kort tid. Det är bara några minuters promenad mellan de trånga och charmiga gränderna i gamla stan till de allra trendigaste stadsdelarna. Under en dag i Palma kan du uppleva allt från det lokala vardagslivet, med små caféer, mysiga tapasbarer, verkstäder och lekande barn, till de allra hippaste restaurangerna, gallerierna och butikerna där spanska it-folk minglar med resten av världen.

Shopping och restauranger i Palma stad

Små och konstnärliga boutiquer blandar sig med kända designbutiker längs gatorna i Palma stad. Den största och mest exklusiva shoppinggatan i Palma är Jaime III, men nöj dig för all del inte med att bara strosa runt där. Exklusiva butiker har spridit ut sig till andra områden också; som den trendiga stadsdelen Santa Catalina. Här kan du hitta små och spännande butiker som vid första intryck inte ser ut att vara mer än ett hål i väggen.

Den som är över genomsnittet förtjust i mat kommer att trivas i Palma stad. Variationen i utbudet är enorm – med allt från enkla och familjedrivna tapasbarer och restauranger med lokala specialiteter, till exklusiva restauranger med internationella kök. Se fram emot att frossa i fräscha grönsaker, goda olivoljor, smakrika korvar och färsk fisk och skaldjur.

Vilka är de bästa stränderna i Palma?

De bästa stränderna i Palma är Playa de Illetes väster om stan, och den långsträckta Playa de Palma en halvtimmes cykeltur österut. Det är inga stränder i själva stan, men det går både att gå, cykla eller ta bussen till några av de många stränderna som omkransar Palma stad.

Närmast ligger Playa de Can Pere Antoni i det exklusiva området Portixol, ca 20 minuters promenad österut. Fortsätter man vidare sydöst kommer man till Can Pastilla i närheten av flygplatsen, med många fina stränder, hotell och restauranger. Rätt efter Can Pastilla ligger Playa de Palma, som är den största stranden i området runt Palma stad och ett populärt område för charterturister.

Väster om Palma hittar du den lilla och idylliska stranden Playa de Illetes, med kristallklart vatten och trendiga beachklubbar.

Sevärdheter i Palma stad

I den gamla stadsdelen Sa Calatrava går du i fotspåren till medeltidens invånare, och kan hitta svala platser bland de gamla byggnaderna och många gröna lungorna. Här, i centrum av Palma, hittar du bland annat den storslagna gotiska katedralen La Seu, som är väl värd ett besök. Katedralen blev byggd på 1200-talet och klocktornet, med sina nio kyrkklockor, sträcker sig 48 meter över marken. Rätt brevid La Seu ligger det majestätiska palatset La Almudaina, som ursprungligen var ett arabiskt fort men som i dag används av den spanska kungafamiljen.

Sydväst om stadskärnan ligger den vackra fästningen Castell de Bellver. Castell de Bellver blev byggd på 1300-talet till Mallorcas kung, och från det cylinderformade tornet har du en fantastisk utsikt över havet och Palma stad. I det gamla området omkring katedralen är det ett myller av små gator och gränder med charmiga butiker och trevliga utomhusrestauranger, för den som vill ta en matbit eller en svalkande drink.

Som du säkert förstår är det massa saker att se och uppleva i Palma stad, oavsett vilka intressen man har. De korta avstånden, och den fantastiska blandningen av kultur, uteliv, shopping och strandliv, är det som gör att så många återvänder till Palma stad – om och om igen.

Avståndet från flygplatsen till Palma centrum är ca 9 km, och det går bussar från tidig morgon till sen kväll.

Sök efter resor till Palma stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Palma stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 8°C 15°C
Februari 16°C 8°C 14°C
Mars 17°C 10°C 15°C
April 19°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 18°C 24°C
Juli 29°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 22°C 26°C
September 27°C 20°C 26°C
Oktober 23°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 17°C

Prognos för Palma stad:

Flyg + Hotell

NH Ciutat de Mallorca (ex Hesperia) ★★★★ 3n 2 635:-
BQ Augusta ★★★★ 3n 2 682:-
Hotel Isla Mallorca ★★★★ 3n 2 798:-
Innside Palma Bosque ★★★★ 3n 2 864:-
Hotel Palma Bellver Affiliated by Meliá ★★★★ 3n 2 884:-
Costa Azul Hotel ★★★★ 3n 2 954:-
Meliá Palma Bay ★★★★ 3n 3 019:-
Hotel Amic Horizonte ★★★ 3n 3 049:-
JS Palma Plaza ★★★★ 3n 3 060:-
HM Balanguera ★★★★ 3n 3 061:-

Sök efter resor till Palma de Mallorca

Karta

Palma de Mallorca

Övriga destinationer