Bild av Málaga

Málaga

Malaga är huvudstaden i "Costa del Sol" och har bra väder, sol och blå himmel runt. Sommaren är fantastiskt trevligt och temperaturen är mild även på vintern.

Malaga ligger i Costa del Sol och är Spaniens femte största stad. Stränderna i Malaga håller en mycket god standard vilket är skönt eftersom att somrarna är varma och kräver långa bad. Men vintertemperaturerna är faktiskt inte heller så tokiga med cirka 15-19 grader.

Målaren Pablo Picasso och Hollywoodstjärnan Antonia Banderas faktiskt född i Malaga.

Shoppingmöjligheter är många och i köpcentret El Corte Ingles hittar du ett stort urval av det senaste modeväg. Calle Larois är den största shoppinggatan i Malaga, men glöm inte att ta en tur till Gamla stan där du hittar mer spännande och ovanliga butiker. Malaga myllrar av restauranger. Prova att beställa de små läckra tapasrätter som Spanien är så känt för. Runt shoppinggatan Calle Larois i Malaga hittar du flera bra tapasrestauranger.

Nattlivet i Malaga är mycket bra och har något för alla. Det finns flera nattklubbar och mysiga barer.

Gillar du att spela golf, så är Malaga definitivt platsen för dig. Utanför Malaga ligger stora golfbanor. Costa del Sol kallas av många Costa del Golf på grund av alla golfbanor. Malaga har även ett bra utbud av andra aktiviteter. Tennis är mycket populärt i Malaga, likaså vattensporter. I Malaga kan du få lite adrenalinkick på en jetski eller njuta det marina livet från en surfbräda. Åk gärna på Dolphin Safari när du är i Malaga. Efter en lång dag ute i solen kan det vara skönt att unna sig lite egenvård vid ett av Malagas många spa.

Endast ett par timmars bilfärd från Malaga ligger det vackra Sevilla. Det finns många billiga ställen att hyra en bil i Malaga, så detta är ett bra sätt att se mer av Andaluzia-området.

Sök efter resor till Málaga

Wikipedia-artiklar

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Málaga

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 17°C 9°C 15°C
februari 17°C 9°C 14°C
mars 19°C 11°C 15°C
april 20°C 12°C 15°C
maj 23°C 15°C 17°C
juni 27°C 19°C 18°C
juli 29°C 21°C 21°C
augusti 30°C 22°C 22°C
september 28°C 20°C 21°C
oktober 24°C 16°C 19°C
november 20°C 12°C 17°C
december 17°C 9°C 16°C

Prognos för Málaga

Karta

Málaga

Andra destinationer i Costa del Sol