Bild av Marbella

Marbella

Marbella är ett elegant resmål med fina stränder, massa bra restauranger och en fantastisk marina. Speciellt hamnområdet Puerto Banus är känt för sin jetset-prägel – och du ska inte bli förvånad om du springer på en kändis eller två under din semester här!

Marbella är solkustens mest exklusiva semesterort, som efter ett litet ansiktslyft för några år sedan har blitt ännu vackrare. Här kan du äta på eleganta restauranter och besöka flådiga barer och nattklubbar. Vill du gå på casino har du flera att välja på, och är du sugen på att shoppa rekommenderar vi ett besök på det stora shoppingcentret El Corte Inglés. Nattlivet i Marbella är ganska livligt med många bra klubbar och uteställen att välja mellan.

Bakom den exklusiva fasaden är Marbella också en charmig och traditionell spansk stad, med gamla stadsdelar, smala gator och vita putshus med fina balkonger och färgglada bougainvillas. Lyxen och charmen går liksom hand i hand på ett härligt och naturligt sätt.

Gyllene stränder och en exklusiv båthamn

Marbella har flera gyllengula stränder med parasoll och solstolar till uthyrning. Längs strandpromenaden ligger det flera loungebarer, caféer och restauranger med fina uteserveringar. Vill du uppleva riktig lyx kan du promenera ner till yachthamnen i hamnområdet Puerto Banus, med sina påkostade yachter som ägs av kända och förmögna människor från hela världen.

Restauranger och uteliv i Marbella

I hela Marbella, och inte minst i gamla stan, hittar du ett stort utbud restauranger, barer och caféer. Om du gillar att shoppa kan du se fram emot att besöka någon av de många exklusiva butikerna i stan eller vid Puerto Banus. Nätterna kan tillbringas på bar, diskotek eller nattklubb – eller på någon av Marbellas mer sofistikerade cocktail- och vinbarer.

Aktiviteter och utflykter i Marbella

Vill du uppleva något annat än hav och strand kan du hyra bil och åka på utflykt till kända spanska storstäder som Sevilla, Córdoba, Granada, Málaga eller det lilla brittiska koloniområdet Gibraltar.

Kulturutbudet i och runt Marbella är stort. Längs hela Costa del Sol ligger det vackra, vita bergsbyar som är perfekta att besöka under en dagsutflykt med hyrbil. Det ligger också många fina golfbanor i och runt Marbella, och det går att golfa hela året om på Costa del Sol. Många hotell i området har golfservice, eller arrangerar olika golfutflykter.

Är du extra äventyrlig går det att ta båt över till Marocko från hamnstaden Algeciras, som ligger en timmes biltur från Marbella.

Sök efter resor till Marbella

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Marbella:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Marbella:

Flyg + Hotell

Pensión Aduar Marbella ★★ 7n 4 028:-
Puerto Azul ★★★ 7n 4 455:-
Princesa Playa ★★★★ 7n 4 475:-
Ona Alanda Club Marbella ★★★★ 7n 4 635:-
NH Marbella ★★★★ 7n 4 672:-
Apartaments el Toro ★★★ 7n 4 746:-
Marbella Inn ( Ex OH ) ★★★ 7n 4 782:-
Baviera ★★★ 7n 4 808:-
El Faro Inn (ex Marbella) ★★★ 7n 4 834:-
Guadalpin Suites ★★★ 7n 4 936:-

Sök efter resor till Marbella

Karta

Marbella

Övriga destinationer