Sommardag på Praia da Ribeira i Cascais

Sommardag på Praia da Ribeira i Cascais

Cascais

Cascais ligger vackert till på Portugals sydvästra spets, i en skyddande bukt vid floden Tejos utlopp. De små, trevliga gatorna och torgen i Cascais är fyllda med bra fiskrestauranger, eleganta modebutiker, charmiga uteserveringar, barer och till och med några nattklubbar.

Cascais ligger vackert till med söderläge mot havet, bara en halvtimmes tågresa från huvudstaden Lissabon. Tillsammans med grannstaden Estoril utgör Cascais det många kallar den portugisiska rivieran – mycket på grund av sin närhet till storstadslivet i Lissabon. Den här delen av Portugals kust har en skön blandning mellan jetsetliv och lugn vardag, och är ett populärt resmål bland både portugiser och turister från hela Europa. Cascais är den lugnare av de två grannstäderna och framstår mer som en fiskeby, med färgglada båtar och ett charmigt vardagsliv.

Sol, bad och stränder i Cascais

I centrala Cascais hittar du tre små stränder som ligger väl skyddade av bukten som stan ligger vid. Praia da Rainha är den minsta av de tre, medan Praia da Ribeira de Cascais och Praia da Duquesa både är bredare, läängre och mer välbesökta. På de två större stränderna finns det solstolar och parasoller att hyra, och vill du njuta en lunch vid havet är det inte långt till närmaste restaurang.

Är du sugen på en härlig promenad, kan du följa havet och stränderna härifrån hela vägen till grannstaden Estoril. Längs vägen finns det flera ställen där det är trevligt att stanna till för förfriskningar eller något att tugga på.

Restauranger i Cascais

Cascais är ursprungligen en fiskeby – något som syns tydligt än idag. De färgglada båtarna ligger och guppar i hamnen när de inte används, och den dagliga fångsten auktioneras som regel ut på lokala marknader eller bland stadens restauranger. Att beställa dagens fisk är med andra ord en god idé när du ska på restaurang i Cascais.

Vill du uppleva vardagslivet i Cascais på sitt bästa, tar du dig ner till hamnen. Här sitter ofta sitter fiskarna själva och tömmer sina nät vid kajen. Det är förstås inte bara fiskebåtar i Cascais; på sommaren finns det vanligtvis en lång rad yachter förtöjda vid hamnen, där de bästa restaurangerna också ligger.

Aktiviteter och utflykter runt Cascais

Det ligger ett par fina golfbanor strax utanför Cascais för dig som är på jakt efter en golfsemester i Portugal. Många hotell erbjuder golfservice, och allra bäst är det att resa hit för att golfa på våren eller hösten.

Hyr du en bil finns det flera fina ställen längs kusten och i området runt Cascais som är väl värda ett besök. Det är till exempel inte långt att köra till Praia do Guincho, som är en populär strand bland surfare tack vare sitt vindutsatta läge mot Atlantkusten. Precis uppför kullen från Praia do Guincho ligger också den romantiska staden Sintra.

Tåget till Lissabon tar bara en halvtimme från Cascais och avgår många gånger om dagen. Cascais är med andra ord den perfekta destinationen för dig som vill ha närhet till både strand och storstadspuls, i vackra omgivningar!

Sök efter resor till Cascais

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cascais:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 16°C
Februari 16°C 9°C 16°C
Mars 18°C 10°C 16°C
April 19°C 11°C 17°C
Maj 21°C 13°C 18°C
Juni 25°C 16°C 19°C
Juli 28°C 18°C 20°C
Augusti 28°C 18°C 20°C
September 26°C 17°C 20°C
Oktober 22°C 15°C 20°C
November 18°C 12°C 19°C
December 15°C 10°C 17°C

Prognos för Cascais:

Flyg + Hotell

Casa Vela Guest House ★★★★ 7n 5 556:-
Pestana Cascais ★★★★ 7n 5 779:-
Eurostars Cascais ★★★★ 7n 6 176:-
Hotel Baia ★★★ 7n 6 199:-
Vila Bicuda ★★★★ 7n 6 504:-
Cascais Hotel ★★★ 7n 6 786:-
Vila Gale Cascais ★★★★ 7n 7 435:-
Sheraton Cascais Resort ★★★★★ 7n 7 566:-
Fortaleza do Guincho ★★★★★ 7n 7 596:-
Onyria Quinta da Marinha Resort ★★★★★ 7n 7 719:-

Sök efter resor till Cascais

Karta

Cascais

Övriga destinationer