Bild av Franska rivieran

Franska rivieran

Den franska rivieran förknippas med lyx, jetsetliv, filmfestivaler och vackra människor. Men Frankrikes sydkust är så mycket mer än bara det; här finns både livliga storstäder, konst och kultur, massor av god mat och inte minst en mängd härliga stränder.

Franska rivieran, eller Côte d'Azur, är känt för glamour, charm, vackra semesterorter och inte minst sina stränder. Att många förknippar denna del av den franska kusten med lyx är förståeligt. Här ligger nämligen den ena fantastiska staden efter den andra, med hamnar fulla av lyxyachter från hela världen. Några av de bästa restaurangerna i Frankrike finns här, och det råder heller ingen brist på exklusiva modebutiker eller boutiquehotell av högsta klass. Men rivieran är oändligt mycket mer än så, och en semester här behöver faktiskt inte krascha hela sommarbudgeten heller – om du inte vill.

Semesterorter längs den franska rivieran

Den franska rivieran börjar i Menton, nära gränsen till Italien, och sträcker sig via ett antal mindre och större städer, stränder, hamnar och vikar hela vägen till Toulon. Den största staden längs den franska rivieran är Nice. En dryg halvtimme från Nice ligger Cannes, som för många är känd som den stora filmstaden.

Österut på den franska rivieran ligger den lilla lyxstaten Monaco, vackert inramad av höga berg. Monaco är kanske främst känt för sitt häftiga kasino och det årliga Formel1-loppet i Monaco stad. En annan lekplats för de rika och berömda är badorten St. Tropez, som ligger en bit västerut på rivieran. På vägen hit passerar man också vackra lilla Antibes, som absolut är värt ett besök. Detsamma gäller flera av de små städerna och badvikarna som man stöter på när man kör längs Frankrikes sydkust.

Uteliv, restauranger och shopping på franska rivieran

Nattlivet längs Franska rivieran är minst sagt livligt. Här finns massor av restauranger i alla möjliga prisklasser, lyxiga cocktailbarer, trevliga pubar och förstås loungebarer med djupa soffor och förförisk musik.

Om du gillar exklusiv shopping och lokala marknader har du kommit till rätt plats. Kort sagt; det är lätt att bli förförd av det stora utbudet den franska rivieran har att bjuda på. Och om du är en sådan typ av person som hellre vill se på andra än att synas själv, ja – då fungerar det också alldeles utmärkt här längs Côte d'Azur.

Sök efter resor till Franska rivieran

Flyg + Hotell

Cannes ★★ 3n 2 309:-
Nice ★★★ 3n 2 383:-
Juan-les-Pins ★★★ 3n 2 649:-
Antibes ★★★ 3n 2 942:-
Villeneuve-Loubet ★★★ 3n 3 095:-
Saint-Raphaël ★★ 3n 3 232:-
Roquebrune-Cap-Martin ★★★ 3n 3 458:-
Grasse ★★★★ 3n 3 653:-
Menton ★★★ 4n 3 820:-
Mandelieu-la-Napoule ★★★ 3n 4 101:-

Sök efter resor till Franska Rivieran

Destinationer i Franska rivieran

Övriga destinationer