Cannes är en blandning av glamour och avslappnad fransk småstadscharm

Cannes är en blandning av glamour och avslappnad fransk småstadscharm

Cannes

Cannes är en liten, exklusiv by på den franska rivieran som trots lyxturismen lyckats bibehålla sin charm. Mat och dryck är en viktig ingrediens under en semester i Cannes, tillsammans med ett besök i gamla stan med sina många vackra byggnader.

De flesta har väl hört talas om filmfestivalen som lockar världens filmstjärnor och andra kändisar till Cannes varje år. Det är inte bara under filmfestivalen som Cannes lockar de rika och berömda. Den fashionabla småstaden på franska rivieran är en kombination av lyx och glamour under resten av året också – även om det förstås är långt ifrån lika livligt här utanför högsäsongen.

Längs den palmkantade strandpromenaden, La Croisette, ligger lyxhotellen och märkesbutikerna i Cannes sida vid sida. Det finns en mängs lyxiga restauranger att äta på, men också mindre familjedrivna matställen. Och trots all glamour och flådighet, har faktiskt Cannes lyckats bevara mycket av sin ursprungliga småstadscharm.

Sol, bad och stränder i Cannes

Det ligger flera vackra sandstränder i Cannes. Vissa är offentliga andra är privata. De privata brukar tillhöra välkända hotell och ligger närmast stadens berömda strandpromenad. Här finns mängder av faciliteter som egna servitörer, lyxiga solstolar, duschar och aktiviteter. Som gäst på tillhörande hotell är det gratis – kommer du utifrån behöver du betala entrébiljett.

Vill du besöka en strand som inte kräver entrébiljett är Plage de la Bocca en av de mest populära offentliga stränderna i Cannes. Stranden ligger lite väster om La Croisette och stämningen är mer avslappnad än på många av de hotellägda stränderna. Plage du Midi och Palm Beach är andra offentliga stränder i Cannes som definitivt är värda ett besök.

Shopping och uteliv i Cannes

De allra flesta stora varumärken har etablerat enga butiker i Cannes, och många av dem ligger längs La Croisette. Vill du ha lite mer att välja mellan kan det vara en bra idé att besöka shoppinggatan Rue Hoche. Här finns det inte bara nischade lyxbutiker utan även stora köpcentrum som Galleries Lafayette och Monoprix.

Längs med La Croisette ligger det även många exklusiva restauranger – speciellt i anslutning till de privata stränderna. På smågatorna i centrum av Cannes hittar du såväl högkvalitativa restauranger som enklare och mer prisvärda matställen. Under sommarhalvåret är utelivet pulserande – med allt från lyxiga cocktailbarer och nattklubbar till avslappnade vinbarer och lokala pubar.

Utflykter i och runt Cannes

Under en semester i Cannes är det fint att åka på en dagsutflykt till öarna Ile Saint Marguerite och Ile Saint-Honorat. Båtturen tar bara ca. 20 minuter och är verkligen en trevlig omväxling från stadslivet och de livliga gatorna i Cannes. Så väl kända som mindre kända semesterorter ligger på rad längs den Franska rivieran; som Antibes, Juan les Pins och Monaco. Det är enkelt att åka på utflykter runt Cannes, både med kollektivtrafik och med hyrbil.

Cannes ligger ca 30 km från flygplatsen i Nice, och det går både tåg och buss mellan Nice och Cannes som tar runt en halvtimme. Det är med andra ord både smidigt och billigt att resa längs den franska Rivieran, även om man inte har möjlighet att hyra bil.

Sök efter resor till Cannes

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cannes:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 5°C 14°C
Februari 13°C 6°C 13°C
Mars 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Maj 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
Augusti 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
December 14°C 6°C 16°C

Prognos för Cannes:

Övriga destinationer