Lilla, vackra Antibes har en av de största hamnarna i Europa för lyxbåtar

Lilla, vackra Antibes har en av de största hamnarna i Europa för lyxbåtar

Antibes

Antibes är en populär semesterort för människor från hela Europa, perfekt belägen mellan Nice och Cannes. Här finns bra restauranger, bra nattliv, fina stränder och klippor, och som på många andra håll på rivieran; en charmig och relativt exklusiv miljö.

Antibes är en vacker hamnstad mitt på den Franska rivieran, med en mängd exklusiva hotell, restauranger och uteställen. Antibes har mer eller mindre vuxit ihop med den något mindre kända grannstaden Juan-les-Pins. Båda resmålen är välskötta, charmiga och klassiska franska kuststäder med vackra stränder och mycket folkliv under sommaren.

Hamnen och gamla stan i Antibes

En av Europas största yachthamnar ligger i Antibes. Här ligger lyxyachterna sida vid sida i långa rader, tillsammans med några lokala fiskebåtar här och där. Det är alltid ett yrande folkliv i hamnområdet i sommarmånaderna, och det är fint att strosa runt eller slå sig ned på någon uteservering här.

Gamla stan i Antibes är en trevlig labyrint av kullerstensgator och smala gränder. Här finns många mysiga caféer, restauranger, små butiker, glassbarer och trevliga torg. Slå dig ner på någon av de otaliga små uteserveringarna och njut av en fransk crêpe – som både kan fungera som lunch och efterrätt. Passa också på att köpa med dig en god olivolja och några lokala kryddor från den lokala marknaden.

Restauranger och sevärdheter i Antibes

På marknaden i gamla stan kan man prova det mesta i matväg. Här finns också ett fantastiskt utbud av råvaror och lokala delikatesser. Som på många andra ställen längs den franska rivieran, finns det också många bra restauranger och ett innehållsrikt nattliv i Antibes.
Är du intresserad av kultur kan du se fram emot att andas samma luft som den kända konstnären Pablo Picasso en gång gjorde i Antibes. Picasso bodde nämligen i Provence och på den franska rivieran under långa perioder i sitt liv. Idag ligger ett berömt Picasso-museum i det gamla slottet Château Grimaldi i närheten av hamnen i Antibes. Detta var det första museet i världen tillägnat enbart Picassos verk.

Från Nice flygplats är det ca. 20 km till Antibes. Längs med kusten går det tåg, som gör det både enkelt och billigt att resa längs den franska rivieran – och ända till Italien om man vill. Buss är ett annat alternativ, om du inte har lust eller möjlighet att hyra bil.

Sök efter resor till Antibes

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Antibes:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 5°C 14°C
Februari 13°C 6°C 13°C
Mars 15°C 8°C 14°C
April 16°C 10°C 15°C
Maj 20°C 14°C 19°C
Juni 24°C 17°C 23°C
Juli 27°C 20°C 24°C
Augusti 27°C 20°C 25°C
September 24°C 17°C 23°C
Oktober 21°C 13°C 21°C
November 16°C 9°C 18°C
December 14°C 6°C 16°C

Prognos för Antibes:

Övriga destinationer