Korfu är lika med sol och bad i vackra omgivningar

Korfu är lika med sol och bad i vackra omgivningar

Korfu

Korfu är en grön och vacker ö rätt utanför fastlandet på Greklands nordvästkust, som bjuder på allt från fantastiska stränder till historia monument med anor från medeltiden.

Korfu är den näst största ön i den grekiska ögruppen Joniska öarna. Att den är näst störst betyder egentligen inte så mycket. Korfu är nämligen en ganska liten ö; runt 60 kilometer lång, och mellan 4 och 30 kilometer bred. Det är med andra ord lätt att ta sig runt på denna vackra, frodiga och mycket varierande ö. Frodigheten är resultatet av regelbundna regnskurar, som tack och lov försvinner lika snabbt som de dyker upp.

Stränder på Korfu

Korfu har många fina stränder. I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av småsten.

En av öns absolut finaste stränder, Kassiopi, ligger vid fiskebyn med samma namn, ungefär tre mil norr om Korfu stad. Stranden i Kassiopi är inte särskilt stor, men den vita sanden och kristallklara turkosa vattnet gör den till en helt idyllisk upplevelse.

En annan populär strand på Korfu är sandstranden i Agios Gordios på västkusten. Agios Gordios-stranden är ett riktigt paradis, med fin sand, ett bra utbud av aktiviteter och gott om solsängar och parasoller. Ett tips är att hålla dig till den högra delen av stranden; den vänstra delen är nämligen stenig och lite krångligare att bada på.

Om du semestrar i Gouvia, Dassia eller Korfu stad bör du absolut besöka den charmiga och otroligt vackra lilla stranden Nissaki. Stranden består visserligen av sten och blir fort full, men reser du lite före eller efter högsäsong borde det inte vara några problem att hitta en lugn plats. Se bara till att du inte skriver in Nissaki Bay på GPSen; det är nämligen ett hotellkomplex lite längre norrut.

Aktiviteter på Korfu

Det finns många olika aktiviteter att välja mellan på Korfu, så du behöver inte oroa dig för att ha tråkigt under en semester här. Välj mellan allt från vattensportaktiviteter till golf, bergsvandringar och cykelturer. Vill du se så mycket som möjligt, rekommenderar vi absolut att hyra en bil.

Korfu stad, mitt på öns östkust, har en underbar medelhavscharm. Här blandas stil och historia med den moderna världen på ett naturligt sätt. Om du vill ha underhållning och shopping är Korfu stad den perfekta dagsutflykten. Se till att besöka någon av stadens marknader när du ändå är här, för att köpa med dig färsk frukt, grönsaker och en och annan souvenir till de där hemma!

Korfus vackra natur

Man kan säga att Korfu kan delas in i tre distrikt, separerade av två stora bergskedjor. Hela västra sidan av ön består mer eller mindre av en sammanhängande sandstrand. Utöver det finns det härliga stränder både på Korfus norra, östra och södra kust. Landskapet är mångsidigt och varierande, med allt från bergstoppar till bördig jordbruksmark, olivlundar och tallskogar.

Korfus historia

Korfu har en historia som går hela vägen tillbaka till antiken. Myter om öns ursprung berättar om hur havsguden Poseidon flyttade nymfen Corkyra hit – därav namnet. Genom historien har Korfu erövrats och styrts av olika nationer, men tillsammans med de andra joniska öarna förenades Korfu med det moderna Grekland 1864. Överallt på ön, och särskilt i Korfu stad, kan man hitta historiska monument från alla tidsepoker. Korfu gamla stad finns till och med på UNESCO:s världsarvslista.

Funderar du på att boka en semester till Korfu? Då är du i trygga händer – Korfu har nämligen varit ett turistmål i många hundra år. På medeltiden tiden hade Europas kungahus och adelsmän ön som sitt semesterparadis, antagligen tack mycket vare närheten till fastlandet. Korfu har också avbildats i litteraturen otaliga gånger – bland annat utspelade sig handlingen i Shakespeares "Stormen" på Korfu.

Sök efter resor till Korfu

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Korfu:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 5°C 16°C
Februari 14°C 6°C 16°C
Mars 16°C 7°C 16°C
April 19°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 31°C 19°C 26°C
Augusti 31°C 19°C 26°C
September 28°C 17°C 26°C
Oktober 23°C 14°C 23°C
November 18°C 10°C 20°C
December 15°C 7°C 18°C

Prognos för Korfu:

Flyg + Hotell

Agios Georgios Argyradon ★★ 7n 2 769:-
Kavos ★★ 7n 2 879:-
Gouvia ★★★ 7n 3 249:-
Kontokali ★★ 7n 3 509:-
Apraos ★★★ 7n 3 519:-
Sidari ★★★★ 7n 3 539:-
Moraitika ★★★ 7n 3 549:-
Roda ★★★ 7n 3 689:-
Acharavi ★★★★ 7n 3 739:-
Dassia ★★★ 7n 3 769:-

Sök efter resor till Korfu

Karta

Corfu

Destinationer i Korfu

Övriga destinationer