Agios Gordis har en av Korfus bästa stränder

Agios Gordis har en av Korfus bästa stränder

Agios Gordios

Agios Gordis är en populär liten semesterort omgiven av gröna kullar där det är vackert att vandra eller cykla. Tempot är lugnt och harmoniskt, och dagarna spenderas helst i en solstol på den härliga sandstranden.

Agios Gordios ligger ungefär mitt på Korfus västkust, vid en av öns bästa stränder. Det omkringliggande landskapet är mycket vackert, med gröna kullar och olivlundar. Tack vare det fantastiska läget på västkusten är solnedgångarna i Agios Gordios slående vackra, och upplevs bäst från någon av uteserveringarna vid stranden.

Sol, bad och strand i Agios Gordios

Stranden i Agios Gordios är lång och barnvänlig. Många anser att detta är en av de vackraste stränderna på Korfu – och det säger inte så lite, eftersom ön har ett stort antal vackra stränder och badvikar.

Även om lugn och ro står högt på dagordningen, är det möjligt att ägna sig åt olika typer av vattensportaktiviteter i Agios Gordios. Du kan tillexempel prova vattenskidor, wakeboard, parasailing eller hyra en SUP-bräda. Längs stranden finns också flera lokala tavernor och enkla men trevliga caféer.

Natur och aktiviteter i Agios Gordios

Landskapet runt Agios Gordios är frodigt och mycket vackert. Bakom den lilla staden finns ett grönt bergsområde med cypresser och olivlundar, där det är populärt att vandra eller cykla. Följer du sluttningarna hela vägen till toppen får du en vacker utsikt över havet och närområdet.

Utöver vandring och cykling är det fint att besöka någon av de små byarna som ligger några kilometer in i landet från Agios Gordios. Här kan du vandra runt på uppmärkta stigar och bara insupa den härliga ö-luften!

Nöjesliv och restauranger i Agios Gordios

Längs huvudgatan i Agios Gordios ligger flera trevliga restauranger, lokala tavernor, butiker och caféer. Allt du behöver finns här, och ändå är atmosfären fridfull och tempot lugnt. Agios Gordios osar liksom av en vänlig och genuin "grekisk ö-atmosfär" – som nog också är anledningen till att många som reser hit återvänder år efter år.

Det finns inget utbrett nattliv i Agios Gordios, så om du vill ha ett större nöjesutbud rekommenderar vi en tur till Korfu stad. Resan tar en dryg halvtimme med bil eller taxi och väl framme i öns huvudstad väntar både fantastisk arkitektur och ett varierat uteliv.

Sök efter resor till Agios Gordios

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Agios Gordios:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 5°C 16°C
Februari 14°C 6°C 16°C
Mars 16°C 7°C 16°C
April 19°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 31°C 19°C 26°C
Augusti 31°C 19°C 26°C
September 28°C 17°C 26°C
Oktober 23°C 14°C 23°C
November 18°C 10°C 20°C
December 15°C 7°C 18°C

Prognos för Agios Gordios:

Flyg + Hotell

Irene Apartments and Studios, Agios Gordios ★★★ 7n 5 395:-
Sunflower Apartments ★★★ 7n 6 256:-
Mazis Apartments ★★★ 7n 7 294:-
Lido Sofia Apartments ★★★ 7n 7 916:-

Sök efter resor till Agios Gordis

Karta

Aghios Gordios

Övriga destinationer