Gouvia har en stor och vacker marina med lyxbåtar

Gouvia har en stor och vacker marina med lyxbåtar

Gouvia

Gouvia är en liten men livlig semesterort på Korfus östkust, där du kan göra allt från att gå på nattklubb till att spana på lyxyachter – eller bara ligga och slappa på stranden, förstås.

Några kilometer norr om Korfu stad ligger den populära lilla semesterorten Gouvia. Även om staden är liten till storleken har den ett större utbud av restauranger och aktiviteter än många andra destinationer på Korfu. Huvudstranden i Gouvia är relativt liten, men å andra finns flera små stränder i området. Under sommarmånaderna blir det relativt livligt i Gouvia, med ungdomar från hela Europa som reser hit för att festa och hänga på stranden.

Gouvias fina marina

Bara tio minuters promenad från stranden i Gouvia ligger Korfus största hamn för fina lyxbåtar. Caféerna och restaurangerna runt marinan är bra ställen att uppleva det lyxiga yachtlivet från första parkett. Strax bakom marinan kan du se stora valv, som är resterna av den gamla venetianska hamnen. Det är vackert att promenera i detta område, och det är ofta ett yrande folkliv i gatorna runt hamnen.

Stränder i Gouvia

Huvudstranden i Gouvia är formad som en halvmåne och ligger ganska gott skyddad mot vind. Även om stranden är liten finns det flera typer av vattensportaktiviteter att ägna sig åt här; som vattenskoter, wakeboard, bananbåt och dykning. Det är heller inte långt att köra eller ta bussen från Gouvia till någon av de lite större stränderna på Korfus östkust.

Nöjesliv och restauranger i Gouvia

Det finns ett stort antal restauranger, tavernor, barer och caféer i Gouvia. Här kan du äta både på enkla och genuina grekiska tavernor eller på internationella restauranger som har allt från asiatiskt till italienskt och mexikanskt på menyn. Väljer du att äta på någon av restaurangerna i marinan får du en fantastisk utsikt över lyxyachterna på köpet. I centrum ligger de flesta butikerna, samt en mängd pubar och musikbarer där det är livat till långt in på natten.

Utflykter runt Gouvia

Från stranden i Gouvia har du fin utsikt över kyrkan i Kommeno på andra sidan viken, dit du kan gå runt en halvtimme. Kyrkan ligger vackert till ute på en udde där du har fin utsikt över Gouvia och närområdet.

Det finns flera fina stränder i området runt Gouvia, dit du kan åka på dagsutflykt om du vill ha lite miljöombyte. Annars är en tur till Korfu stad nästan ett måste under en semester här. Du har liksom inte besökt Korfu på riktigt om du inte promenerat längs huvudstadens gator, och insupit det eleganta fransk- och italienskinspirerade stadslivet. Här är också ett brett utbud av fantastiska butiker, caféer, restauranger, barer och klubbar.

Sök efter resor till Gouvia

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Gouvia:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 5°C 16°C
Februari 14°C 6°C 16°C
Mars 16°C 7°C 16°C
April 19°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 31°C 19°C 26°C
Augusti 31°C 19°C 26°C
September 28°C 17°C 26°C
Oktober 23°C 14°C 23°C
November 18°C 10°C 20°C
December 15°C 7°C 18°C

Prognos för Gouvia:

Flyg + Hotell

Hotel Nefeli ★★★ 7n 4 579:-
Helion Resort ★★★ 7n 4 799:-
Kalypso Apartments ★★★ 7n 5 129:-
Iliada Beach Hotel ★★★ 7n 5 459:-
Palapart Gikas Gouvia ★★★ 7n 6 053:-
Govino Bay Corfu ★★★ 7n 6 557:-
Mathraki Resort ★★★ 7n 7 010:-
Sunset Hotel Corfu ★★★ 7n 7 023:-
Paradise Hotel ★★★ 7n 7 138:-
Hotel Omirico & Studios ★★★ 7n 7 544:-

Sök efter resor till Gouvia

Karta

Gouvia

Övriga destinationer