Bild av Agia Marina

Agia Marina

På Kretas nordvästra kust ligger den populära och familjevänliga semesterorten Agia Marina, med långgrunda stränder och en mängd härliga restauranger.

Agia Marina är ett ganska livligt resmål, speciellt i sommarmånaderna. Det finns flera trevliga torg med små tavernor och caféer med mysiga uteserveringar i stan. En lång kustväg sträcker sig hela vägen från Side, och binder samman Agia Marina med grannbyn Platanias.

Familjevänliga Agia Marina

Var du än väljer att bo under din semester i Agia Marina bor du garanterat i närheten av en härlig strand. De flesta av stränderna här är långgrunda och barnvänliga, men det kan vara bra att vara uppmärksam på att vissa stränder – eller delar av en strand – kan ha djupare vatten.

Många restauranger i Agia Marina har egna barnmenyer, och det finns många lekplatser och grönområden runt omkring i stan. Det här är med andra ord ett fantastiskt resmål för familjer med barn i alla åldrar!

Stränder i Agia Marina

Stränderna i och runt Agia Marina är som sagt perfekta för barnfamiljer, så länge barnen håller sig till de långgrunda delarna av stränderna. På vissa stränder kan det också skapas en del vågor, så håll koll på barnen om du är osäker.

Det finns gott om både parasoll och solstolar till uthyrning, och på vissa stränder kan du också åka ut på dykturer, hyra vattenscooter eller prova paragliding. Snorkling är en annan populär aktivitet längs Agia Marinas stränder.

Restauranger och shopping

Det finns restauranger i en mängd olika prisklasser och stilar både i gamla stan och längs huvudgatan i Agia Marina. Välj mellan lokala små tavernor och internationella restauranger, eller exklusiva krogar på takterrasser med fantastisk utsikt.

Vi rekommenderar starkt en kvällsutflykt till grannstaden Chania, och ett besök på någon av de trevliga restaurangerna längs den venetianska hamnen. Är du ute efter bra shopping är Chania stad också ett hett tips. Det finns visserligen en hel del butiker i Agia Marina, men utbudet är något begränsat.

Utflykter i och runt Agia Marina

Kreta är en stor ö, med ett vackert och mångfaldigt landskap. Här hittar du så väl höga berg som djupa dalar, små och stora byar och oändligt många vackra stränder. Allra bäst blir semestern i Agia Marina om du hyr bil. Då klan du till exempel ta en dagsutflykt till Samaria-ravinen, som är Europas längsta ravin och världskänd bland fågelskådare. Eller varför inte höra historiens vingslag i någon av de många antika byggnaderna som finns kvar på ön.

Sök efter resor till Agia Marina

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Agia Marina:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Agia Marina:

Flyg + Hotell

Ermis Suites ★★★ 5n 3 132:-
Eleftheria Hotel ★★★ 3n 3 229:-
Atrion ★★★★ 5n 3 396:-
Oscar Suites & Village ★★★ 3n 3 399:-
Orion Star ★★★ 3n 3 459:-
Elotis Suites ★★★ 5n 3 463:-
Ekavi ★★ 5n 3 722:-
Apladas ★★★★ 7n 3 895:-
Giannoulis Santa Marina Beach ★★★★ 3n 3 909:-
MINOS VILLAGE ★★★ 5n 3 918:-

Sök efter resor till Agia Marina

Karta

Agia Marina

Övriga destinationer