Bild av Sissi

Sissi

På nordöstra kusten av Kreta cirka 4,5 mil från Heraklion ligger Sissi. Detta är en liten, pittoresk fiskeby vid foten av ett bergslandskap. Vid första anblicken kan det verka som om det rinner i en flod här men det är endast havets påverkan som skapat denna vackra bukt.

På ena sidan av bukten ligger fiskepirar och på motsatta sidan ligger en liten vacker strand. Här finns en fin strandpromenad med många mysiga tavernor och kaféer. Du kan faktiskt mata ankor i vattnet medan du avnjuter din lunch eller middag.

Bakom hamnen ligger stadens centrum som är en äldre stadsfel med äkta grekisk atmosfär. I de trånga gränderna finns en myriad av små butiker med olika specialiteter. Staden var en gång ett strategisk gömställe för rebeller under den kretensiska revolutionen.

Från staden kan du göra olika vandringar längs kusten och till grannbyn Milatos. På vägen dit, vandrar du längs tre stränder, som alla är avskärmad av klippor.

I Sissi kan du prova dykning. Dykklubben annonserar kurser för både erfarna och oerfarna dykare. Du kommer att uppleva en rik marin fauna i ett kristallklart och azurblått vatten.

Under semestern i Sissi gör några utflykter till närliggande sevärdheter, såsom St.George av Selinaris-klostret, lär dig historien om Milatos grotta, besök den traditionella staden Vrahassi, njuta av den natursköna Lassithiplatån eller besök Spinalonga Island.

Vill du ha mer underhållning och hektiska kvällen och natten liv är det bara 5 km till Malia

Sök efter resor till Sissi

Wikipedia-artiklar

Karta

Andra destinationer i Kreta