Malia är för dig som vill ha både livligt nattliv och sol och bad

Malia är för dig som vill ha både livligt nattliv och sol och bad

Malia

Malia är en semesterort på Kretas norra kust, en bit öster om huvudstaden Heraklion. Trots att Malia är en liten stad är det ett hektiskt nattliv här, speciellt under högsäsong.

Man kan säga att Malia är motsatsernas semesterort. Dels finns det välkända arkeologiska utgrävningar här, men Malia är också känt för att vara en plats med hög partyfaktor – speciellt under sommarmånaderna. Det finns flera vackra stränder både i och rätt utanför Malia, samt i grannorten Stalis.

Sol, bad och stränder i Malia

Den lilla semesterorten Malia ligger vackert vid kusten strax öster om Hersonissos. Kretas norra kust är känd för sina vackra sandstränder och många familjevänliga resmål. Huvudstranden i Malia är Glozanie Beach som ligger i gångavstånd från centrum. Här är det ofta en livlig atmosfär och massor av unga människor som njuter av musiken från strandbarerna till långt efter solnedgång. Väster om Malia hittar du Stalida Beach och därefter huvudstranden i grannorten Stalis. En bit öster om Malia hittar du Potamos Beach, som både är lugnare och en favorit bland lokalbefolkningen.

Vattensport i Malia

Det finns ett bra utbud av vattensporter längs stränderna i och runt Malia. På de flesta av dem kan du bland annat hyra vattenskidor, vattenskoter eller prova parasailing och bananbåt. Det finns också flera dykcenter i Malia. Om du är en habil simmare kan du simma över till den lilla ön Afentis Christos som ligger rätt utanför Malias strand. Här är ett gammalt kapell och en källa, vars vatten enligt traditionen hjälpte de kvinnor som druckit det eller tvättat sig med det att bli gravida.

Nöjen och nattliv i Malia

Det finns många restauranger, caféer och barer i Malia. Inte minst längs Glozanie Beach ligger det flera uteställen som spelar hög musik från tidig eftermiddag till långt in på natten. Sommarmånaderna är kända för sitt intensiva nattliv och under högsäsong kommer det kända DJ:s hit för att underhålla på något av Malias diskotek och nattklubbar.

För barnfamiljer kan grannorten Stalis vara ett bra alternativ. Stalis är också livligt på dagen, men mot kvällen råder det en lugnare stämning än i Malia.

Sök efter resor till Malia

Wikipedia-artiklar

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Malia

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januari 15°C 9°C 18°C
februari 16°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 12°C 18°C
maj 24°C 15°C 20°C
juni 27°C 19°C 24°C
juli 29°C 22°C 26°C
augusti 28°C 22°C 27°C
september 26°C 19°C 26°C
oktober 23°C 16°C 24°C
november 20°C 13°C 21°C
december 17°C 11°C 19°C

Prognos för Malia

Erbjudanden - Flyg + Hotell

Marianna Studios ★★★ 3n 2 677:-
Villa Mare Monte ★★★ 3n 2 697:-
Real Palace ★★★ 7n 2 876:-
Happy Days Studios Malia ★★★ 7n 2 898:-
Notos Heights Hotel and Apartments ★★★★ 3n 3 009:-
Socrates Hotel Malia Beach ★★★★ 3n 3 028:-
Philoxenia ★★★ 3n 3 158:-
Milos Studios ★★ 7n 3 178:-
Litsa Studios ★★ 7n 3 228:-
Kastro Apartments ★★★ 7n 3 246:-

Sök efter resor till Malia

Karta

Malia

Andra destinationer i Kreta