Stranden i Benalmádena har en trevlig strandpromenad med kaféer och restauranger

Stranden i Benalmádena har en trevlig strandpromenad med kaféer och restauranger

Benalmádena

Benalmádena ligger mellan Torremolinos och Fuengirola på den välkända och älskade Costa del Sol. Här finns flera stränder, ett levande stadsliv och vacker natur blandat med sevärdheter och historia.

Staden är indelad i tre delar, var och en med sin tydliga karaktär.

Benalmádenas tre områden

I Benalmádena Costa ligger stränderna och de flesta hotellen. Här finns en trevlig strandpromenad med flera restauranger och inte minst Puerto Marina, den fantastiska hamnen med flera lyxyachter, butiker, barer och ett livligt nattliv.

Arroyo de la Miel är det kommersiella centrumet och det område där flest lokalinvånare bor. Här finns Tivoli World nöjespark och en linbana som tar dig upp till toppen av Monte Calamorro på 769 m.ö.h., där du kan njuta av en fantastisk utsikt över Costa del Sol.

Benalmádena Pueblo är den gamla staden som ligger tillbakadragen lite uppe i höjden. Den är mycket charmig med smala gränder, vitkalkade hus och små butiker. Härifrån har du en fantastisk utsikt över kusten och havet.

Stränder, sol och bad

Stränderna i detta Benalmádena område utgör tillsammans cirka 10 km och är en blandning av breda, familjevänliga stränder med både solstolar och vattensporter till små och lugna badvikar.

Restauranger och nattliv

Utbudet av restauranger är stort och varierat i Benalmádena. Här hittar du härlig färsk fisk och skaldjur, lokala spanska tapasställen och restauranger med internationell meny. Nattlivet är varierat och livligt, särskilt i området runt Puerto Marina där det finns ett stort utbud av kaféer, restauranger och diverse klubbar.

Sök efter resor till Benalmádena

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Benalmádena:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Benalmádena:

Övriga destinationer