Bild av Baška Voda

Baška Voda

Baška Voda är en av de äldsta och mest besökta badorterna på Makarska Rivieran i Kroatien. Här hittar du en 2 km lång strand som har Blå flagg-utmärkelse och en strandpromenad som erbjuder ett stort urval av caféer och restauranger.

Det är lätt att resa vidare till närliggande byar på Makarska Rivieran härifrån.

Lilla, charmiga Baška Voda, som ligger ungefär där Biokov-bergen möter Adriatiska havet, är en livlig semesterort under sommarmånaderna. Stränderna både i och runt Baška Voda är många och havet är kristallklart. Runt hamnpromenaden finns flera lokala butiker, restauranger och caféer där du kan ta en kaffe – eller köpa med dig en flaska vatten innan du promenerar till stranden för ditt första dopp för dagen.

Stränder i Baška Voda

Det finns nästan oändligt många stränder i och runt Baška Voda. Några är små, andra är stora, och du hittar dem både i själva stan och åt båda hållen på utsidan av stan. Vattnet är så kristallklart att man kan få känslan av att sväva över havsbotten. Stränderna består till största delen av småsten – vilket också är en viktig anledning till att vattnet är så klart.

Om du inte vill bada inne i Baška Voda behöver du inte åka långt utanför stan förrän du ser flera stränder breda ut sig. Du kan till och med ha några av dem helt för dig själv! Kom ihåg att ta med snorkel, dykmask och gärna ett par simfötter. Den goda sikten gör nämligen området perfekt för både snorkling och dykning.

Mat, dricka och restauranger i Baška Voda

Det finns en hel del restauranger och caféer i Baška Voda, där det är trevligt att slå sig ner på en matbit eller något gott att dricka. Under högsäsong är det härligt att välja en plats med skugga från närliggande träd – speciellt om det är vindstilla. De flesta restauranger har skaldjur på menyn och nästan oavsett vad du beställer kan du räkna med att det både är fräscht och fiskat i närheten. Dessutom till ett överkomligt pris.

Aktiviteter och utflykter i Baška Voda

Vill du ha lite omväxling från sol och strandliv går det utmärkt att vandra eller hyra en cykel och utforska de vackra omgivningarna runt Baška Voda. Från hamnen kan du åka ut på båtturer ut till öar som Brač eller Hvar. Om du vill åka på en längre tur längs kusten är det enkelt att hoppa på lokalbussen eller hyra en bil för en dag eller två.

Baška Voda ligger på den vackra kuststräckan som kallas Makarska rivieran. Denna delen av Kroatiens kust sträcker sig hela vägen från Kroatien till Dubrovnik-kusten.

Sök efter resor till Baška Voda

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Baška Voda:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 10°C 5°C 14°C
Februari 11°C 6°C 14°C
Mars 13°C 8°C 15°C
April 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 19°C
Juni 26°C 19°C 23°C
Juli 30°C 21°C 25°C
Augusti 29°C 21°C 26°C
September 25°C 18°C 25°C
Oktober 20°C 14°C 21°C
November 15°C 10°C 19°C
December 11°C 6°C 17°C

Prognos för Baška Voda:

Flyg + Hotell

Hotel Horizont ★★★★ 7n 4 107:-
Guesthouse Civljak ★★★ 7n 4 323:-
House Topic ★★★ 7n 4 326:-
Dijana ★★★ 7n 4 785:-
Apartments Ivana ★★★ 7n 4 795:-
Villa Anchor ★★★ 7n 4 818:-
Zaja Apartment ★★★ 7n 5 145:-
Lavanda Apartments ★★★★ 7n 5 295:-
Grand Hotell Slavia - Baska Voda ★★★★ 7n 5 314:-
Simovic Apartment ★★★ 7n 5 345:-

Sök efter resor till Baska Voda

Karta

Baška Voda

Övriga destinationer