Bild av Brač

Brač

Brač är en naturskön pärla rätt utanför Kroatiens fastland. På denna relativt stora ön kan du besöka landets kanske vackraste strand, njuta god lokal mat och dryck samt snorkla i rent och kristallklart vatten.

Brač är en av de största öarna i Kroatien och ligger strax utanför Makarska rivieran. Kusten runt Brač består av klippor och små vackra badvikar med härliga stränder. Som på andra håll längs den kroatiska kusten är badvattnet kristallklart och underbart att snorkla i.

Det finns små idylliska fiskestäder och badorter längs hela Bračs kust. Ön är mycket vacker och varierad med berg, skogar och odlad mark. Några av produkterna som odlas på čär oliver, olika typer av frukt samt vindruvor. Vinet som produceras på ön är av hög kvalitet, och bör absolut provas! Dessutom ligger det högsta berget på alla de kroatiska öarna på Brač; 778 m över havet.

En ö för både barnfamiljer och vuxna

Brač passar både för barnfamiljer och för vuxna par eller gäng som uppskattar sol, bad och lugna, vackra omgivningar. Det är ca. 13 000 fastboende invånare på ön, och den största staden är Supetar. Supetar ligger på norra sidan, och har runt 3 500 invånare. På södra sidan ligger Bol, och härifrån tar det bara runt 15 minuter att strosa ut till Kroatiens kanske mest kända (och vackraste) strand.

Alla kuststäder på Brač har små, stämningsfulla hamnar med uteserveringar, barer och mysiga restauranger. Eftersom ön ligger väldigt nära fastlandet är det bara en kort färjeresa till storstäder som Split eller Makarska.

De vackra stränderna på Brač

Som på andra håll längs Kroatiens kust är vattnet vid Bračs stränder kristallklart. Många av stränderna är långgrunda och barnvänliga, och vid flera av dem finns en restaurang eller kiosk där du kan köpa förfriskningar och något att äta.

Det är lätt att resa runt Brač. Om du vill, är det faktiskt fullt möjligt att besöka en ny strand varje dag under en semester här! På södra sidan av ön, nära semesterorten Bol, ligger den mest kända och fotograferade stranden i Kroatien; Zlatni Rat beach, eller Golden Cape. Stranden är triangulär till formen och sträcker ut sig som en vit- och karamellfärgad klo i det turkosa vattnet.

Mat, dricka och restauranger på Brač

Om anser att god mat och dryck är en viktig del av semester kommer du garanterat att bli nöjd under en vistelse på Brač. De lokala restaurangerna serverar ofta både nyfångad fisk och goda, lokala grytor. Dessutom är inflytandet från det italienska köket stort, så pizza och olika pastarätter är ett återkommande inslag på menyerna här. Och glöm för guds skull inte att smaka på någon av de lokala vinerna! Det produceras nämligen både vitt och rött vin på Brač, och många av dem är faktiskt av riktigt bra kvalitet med tanke på priset.

Om du inte hyr egen båt under din semester i Kroatien, kan du resa till Brač med båt från Split.

Sök efter resor till Brač

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Brač:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 10°C 5°C 14°C
Februari 11°C 6°C 14°C
Mars 13°C 8°C 15°C
April 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 19°C
Juni 26°C 19°C 23°C
Juli 30°C 21°C 25°C
Augusti 29°C 21°C 26°C
September 25°C 18°C 25°C
Oktober 20°C 14°C 21°C
November 15°C 10°C 19°C
December 11°C 6°C 17°C

Prognos för Brač:

Flyg + Hotell

Bol ★★★★ 7n 4 850:-
Supetar ★★★ 7n 4 930:-
Milna ★★★★ 7n 9 544:-

Sök efter resor till Brac

Karta

Brač

Destinationer i Brač

Övriga destinationer