Bild av Makarska rivieran

Makarska rivieran

Makarska rivieran är en vacker och gästvänlig kuststräcka som ligger söder om Split-kusten i Kroatien. Här hittar du flera charmiga semesterorter, fantastiska stränder och mycket fina förhållanden för snorkling, dykning och annan vattensport.

Makarska rivieran är en sex mil lång och vacker kuststräcka som ligger mellan städerna Split och Dubrovnik. Hela området består av många charmiga, små byar, varav den största är Makarska. Makarska rivieran anses vara en av världens vackraste kuststräckor, med kristallklart badvatten och flera vackra stränder.

Stränder på Makarska rivieran

Det finns stränder längs hela Makarska rivieran, så det är en enkel sak att hitta en som passar just dig. Vattenkvaliteten är hög oavsett var du väljer att resa, och det genomskinliga, klara vattnet kan ge dig känslan av att du flyter fritt över havsbotten. De brantaste stränderna består av sten, som också är en av de viktigaste anledningarna till att vattnet är så klart. Det kan med andra ord vara en bra idé att packa med ett par simskor om du ska på semester längs Makarska rivieran.

Vissa stränder har solstolar och parasoller att hyra, men det finns även många stränder där sådana faciliteter inte är tillgängliga. Detta bidrar å andra sidan till att ge denna kust en charmig, ren och orörd känsla. Många av stränderna är omgivna av tallskogar som ger naturlig skugga när solen är som varmast. Att snorkla eller dyka i det kristallklara vattnet är en fantastisk upplevelse.

Populära orter längs Makarska rivieran

De mest kända semesterorter längs Makarska rivieran är Makarska, Tučepi och Podgora – men det finns förstås många fler att välja på. Området runt Brela är bland annat känt för att ha särskilt vackra stränder, medan Baška Voda är en livlig semesterort med en fin strand strandpromenad. Gradac, som ligger längst söderut på Makarska rivieran, lockar med fantastiska vandringsleder i natursköna omgivningar.

Aktiviteter längs Makarska rivieran

Vill du vara aktiv under en semester längs Makarska rivieran finns det många möjligheter till det. Vattensport är förstås en populär aktivitet, och både snorkel och simmask är självklar utrustning i detta klara vatten. Det finns även många bra dykplatser med ett brett utbud av arkeologiska fynd längs kusten.

Gillar du fart och spänning kan du prova på vattenskidor och vattenskoter. Eller vad sägs om vattenpolo, som lite skämtsamt kan kallas Kroatiens nationalsport! Tennis är en annan mycket populär aktivitet längs Makarska rivieran, och det finns tennisbanor nästan överallt. Vill du ta en tur ut till någon av de vackra öarna i den kroatiska skärgården så finns det gott om båtar som erbjuder utflykter och dagsturer.

Sök efter resor till Makarska rivieran

Väder och temperaturer

Prognos för Makarska rivieran:

Flyg + Hotell

Baška Voda ★★★ 7n 3 558:-
Makarska ★★★★ 7n 3 634:-
Brela ★★★★ 7n 4 688:-
Tučepi ★★★★ 7n 5 454:-
Drvenik ★★★★ 7n 9 166:-
Gradac ★★★★ 7n 9 364:-

Sök efter resor till Makarska-rivieraen

Karta

Makarska Rivieran

Destinationer i Makarska rivieran

Övriga destinationer