Den gyllene stranden i Golden Sands

Den gyllene stranden i Golden Sands

Golden Sands

Golden Sands är inte bara den största semesterorten på Varna-kusten – det är också en av Bulgariens allra första turistmål. Idag är Golden Sands en livlig semesterstad med massa aktivitet och ett varierat nattliv.

Även om Sunny Beach kanske är mer känt än Golden Sands bland oss skandinaver, är det faktiskt här festturismen i Bulgarien startade en gång i tiden. Vill du både festa och njuta av livet på stranden är Golden Sands det perfekta resmålet under sommarmånaderna!

Sol, bad och strand i Golden Sands

Som namnet antyder är stranden i Golden Sands gyllene. Dessutom är den både bred, lång, välskött och har härlig, finkornig sand. Det är nästan ett måste att tillbringa minst en hel dag på stranden under en semester i Golden Sands – oavsett om du bara kopplar av i en solsäng under ett parasoll, eller ägnar dig åt olika vattensporter. Är du den sportiga typen finns det många aktiviteter att välja på; som vattenskidor, parasailing, vattenscooter eller volleyboll. Lugna promenader vid vattenbrynet är en annan populär aktivitet i Golden Sands.

Restauranger och nöjesliv i Golden Sands

Längs havet och på huvudgatan i Golden Sands finns det en mängd restauranger, caféer, barer och olika små butiker. Om du är en av dem som inte vill gå och lägga dig tidigt kan du välja och vraka bland nattklubbar, pubar och musikbarer som håller öppet ända tills solen går upp nästa dag. Är du mer sugen på en dagsfest på stranden finns det även flera bra beachklubbar i Golden Sands – eller så kan du gå på poolparty i det enorma nöjeskomplexet Megapark Dolphin.

Utflykter i och runt Golden Sands

Ca. 15 km söder om Golden Sands ligger den mindre och något lugnare semesterorten Albena. Hit är det fint att åka på dagsutflykt om man vill uppleva lite mer natur – och prova på aktiviteter som ridning eller tennis.

Vill du ha aktiviteter, fart och spänning för hela familjen är en dag på vattenparken Aquapolis en bra idé. Parken ligger bara en liten bit upp i stan från stranden, och här kan man både ägna sig åt massa olika aktiviteter samt äta och dricka gott.

Även om det finns många butiker i Golden Sands är det inte här du gör de större inköpen i modeväg. Om du är intresserad av shopping kan det i stället vara en god idé att ta dig till områdets "huvudstad" Varna. Här hittar du inte bara spännande butiker och många kända märken, men även ett sprudlande caféliv, fina uteserveringar och flera historiska minnesmärken.

Den populäraste tiden att resa till Golden Sands är under sommaren. Utanför högsäsongen i juni, juli och augusti är många hotell, restauranger och nöjesfaciliteter stängda eller har ett begränsat utbud.

Sök efter resor till Golden Sands

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Golden Sands:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 6°C -1°C 8°C
Februari 7°C 0°C 7°C
Mars 10°C 2°C 8°C
April 15°C 7°C 11°C
Maj 20°C 11°C 17°C
Juni 25°C 16°C 23°C
Juli 28°C 18°C 26°C
Augusti 28°C 18°C 26°C
September 24°C 14°C 23°C
Oktober 18°C 10°C 19°C
November 12°C 4°C 14°C
December 8°C 1°C 11°C

Prognos för Golden Sands:

Flyg + Hotell

Erma ★★★ 7n 3 895:-
Park hotel Perla ★★ 7n 4 045:-
Shipka Hotel ★★★★ 3n 4 819:-
Royal Beach ★★★ 3n 4 849:-
Hotel Kristal ★★★ 7n 5 245:-
Joya Park Aparthotel ★★★★ 7n 5 460:-
Golden Line ★★★ 7n 5 472:-
Hotel Holiday Park ★★★★ 3n 5 589:-
Mimosa Sunshine Hotel ★★★★ 3n 5 739:-
Odessos Park Hotel ★★★★ 7n 5 745:-

Sök efter resor till Golden Sands

Karta

Golden Sands

Övriga destinationer