Stranden i Sunny Beach är bred och 8 kilometer lång

Stranden i Sunny Beach är bred och 8 kilometer lång

Sunny Beach

Längs Burgaskusten på Bulgariens östkust hittar du den populära och livliga semesterorten Sunny Beach. Även om detta resmål är mest känt för partyresor och festglada ungdomar bland oss svenskar, kan Sunny Beach både erbjuda kultur, fina utflykter, bra strandliv och fantastiska matupplevelser!

Till Sunny Beach reser du om du vill ha direkt närhet till en fantastisk, lång och bred strand samt ett myllrande nöjesliv. Här finns en av de finaste stränderna i hela Bulgarien, med ljus och finkornig sand. Dessutom är det långgrunt och perfekt för barnfamiljer.

Sol, bad och Bulgariens finaste strand

Stranden i Sunny Beach anses som sagt vara den bästa stranden i hela Bulgarien. Den är ca. 8 kilometer lång, långgrund och välskött, och det finns gott om aktiviteter att välja mellan. Hyr vattenscooter, vattenskidor eller spela volleyboll, eller bara njut en drink i solstolen. Längs stranden finns det gott om caféer, barer och strandrestauranger med uteservering. Det är med andra ord inga problem att tillbringa hela dagen på stranden om man vill – ända från soluppgång till solnedgång.

Restauranger och uteliv i Sunny Beach

Nöjeslivet i Sunny Beach är stort och varierat. Vill du dansa hela natten lång finns det en mängd klubbar och diskotek att välja på. Men det finns även lugna och avslappnade barer där du kan njuta av en öl eller ett kallt glas vitt vin medan du ser på solnedgången. Restaurangutbudet är minst lika stort, med allt från lokala matställen med bulgarisk meny till internationella restauranger med klassiska rätter.

Utflykter runt Sunny Beach

Den vackra lilla staden Nessebar ligger bara några kilometer norr om Sunny Beach. Staden består av två delar; en ny del, och en gammal del. Gamla stan i Nesebar finns faktiskt med på UNESCO:s världsarvslista, och bjuder på många intressanta kulturella och historiska sevärdheter. Omgivningarna är romantiska med flera trevliga restauranger, barer och caféer. Det går både buss och minitåg från Sunny Beach till Nesebar flera gånger om dagen, om du inte hyr bil.

Sök efter resor till Sunny Beach

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sunny Beach:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 6°C 0°C 9°C
Februari 8°C 0°C 8°C
Mars 11°C 3°C 8°C
April 16°C 7°C 11°C
Maj 21°C 12°C 17°C
Juni 26°C 16°C 23°C
Juli 28°C 18°C 26°C
Augusti 27°C 18°C 26°C
September 24°C 15°C 24°C
Oktober 19°C 10°C 19°C
November 12°C 5°C 14°C
December 8°C 2°C 11°C

Prognos för Sunny Beach:

Flyg + Hotell

Ivana Palace ★★★★ 7n 3 363:-
Sunny Day ★★★ 7n 3 494:-
Diamond Hotel ★★★★ 7n 3 939:-
Aparthotel Cote D'Azure ★★★ 7n 3 949:-
Best Western PLUS Premium Inn ★★★★ 7n 3 966:-
Smartline Meridian Hotel ★★★★ 7n 4 169:-
Central Hotel ★★★ 7n 4 234:-
Bravo Apartments ★★★ 4n 4 277:-
Kasandra ★★★ 5n 4 298:-
Happy Apart Hotel ★★★ 5n 4 341:-

Sök efter resor till Sunny Beach

Karta

Sunny Beach

Övriga destinationer