Många hotell ligger precis vid stranden i Albena

Många hotell ligger precis vid stranden i Albena

Albena

I Albena råder en vänlig atmosfär, och ett mycket lugnare tempo än i många andra bulgariska semesterorter. Res hit för att njuta långa och lata dagar på stranden, och ägna dig åt aktiviteter som vattensport, tennis, ridning eller promenader längs stranden.

Albena ligger vid Svarta havets kust och är ett frodigt och välorganiserat resmål med en vacker, gyllene strand. Staden planerades som en ren semesterort, och den byggdes senare än många av de andra orterna längs Bulgariens kust. Albena är med andra ord ganska olik mer välkända och festligare destinationer som Sunny Beach och Golden Sands.

Stranden i Albena

De flesta hotellen i Albena ligger längs stranden, så här är det lätt att hitta ett boende med kort avstånd till sol och bad. Det är ofta ett avslappnat strandliv som står i fokus under en semester här.

Albena är populärt bland barnfamiljer bland annat för att stämningen är lugn, och för att stranden är perfekt för familjeaktiviteter. Vare sig man spenderar dagen i en solstol under parasollet, strosar barfota i vattenbrynet eller kanske bygger världens finaste sandslott med barnen, är tempot lugnt och behagligt i Albena. Och stranden är verkligen fantastisk att vistas på. Den är inte bara långgrund och välskött, men har också tilldelats miljöutmärkelsen Blå Flagg eftersom den uppfyller kraven på vattenkvalitet och säkerhet.

Vill du ge dig ut på Svarta havet med en trampbåt kan du hyra det vid stranden i Albena. Är barnen sugna på mer action finns det flera lekplatser och små nöjesparker i området.

Nöjesliv och restauranger i Albena

Albena är en relativt liten semesterort, och de flesta restauranger och caféer ligger på den lilla huvudgatan eller längs med havet. Här kan du äta och dricka gott även på låg budget – för man får mycket för pengarna i Albena.

Det finns självklart både barer, pubar och ett par nattklubbar i Albena, men kvällsstämningen här brukar vara lugn. Kvällarna tillbringas hellre på en trevlig uteservering med havsutsikt än på barrunda. Perfekt för barnfamiljer och alla andra som inte är ute efter fylla och fest till tidig morgon, med andra ord!

Albena ligger ca. 15 km norr om Golden Sands, som både är större och har ett mycket livligare nattliv. Om du skulle bli uttråkad och ändå vill ut och svänga dina lurviga, vill säga. Den populäraste tiden att resa till Albena är under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Det är ca. 40 kilometer till Albena från flygplatsen i Varna.

Sök efter resor till Albena

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Albena:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 6°C -1°C 8°C
Februari 7°C 0°C 7°C
Mars 10°C 2°C 8°C
April 15°C 7°C 11°C
Maj 20°C 11°C 17°C
Juni 25°C 16°C 23°C
Juli 28°C 18°C 26°C
Augusti 28°C 18°C 26°C
September 24°C 14°C 23°C
Oktober 18°C 10°C 19°C
November 12°C 4°C 14°C
December 8°C 1°C 11°C

Prognos för Albena:

Flyg + Hotell

Flamingo ★★★ 7n 3 695:-
Kaliopa ★★ 7n 4 295:-
Flamingo Grand Hotel & Spa ★★★★ 7n 5 595:-
Harmony Hills ★★★★ 7n 5 627:-
Gergana Beach ★★★ 7n 5 645:-
Sandy Beach Hotel ★★★ 7n 6 331:-
Hotel Laguna Garden ★★★★ 7n 6 676:-
Malibu Hotel ★★★★ 7n 6 676:-
Maritim Hotel Paradise Blue Albena ★★★★ 7n 6 795:-
Hotel Kaliakra ★★ 7n 6 799:-

Sök efter resor till Albena

Karta

Albena

Övriga destinationer