Bild av Madrid

Madrid

Huvudstaden i Spanien är en levande, livlig metropol i ständig förändring. Madrid är en vacker stad med en rik historia och en fascinerande blandning av gammalt och nytt. Här finns breda, storslagna gator och smala gränder, samt ett enormt utbud av museer och gallerier.

Nya kaféer, restauranger och nöjesställen dyker ständigt upp och blandar sig med de gamla som alltid har funnits där, och allt lever sida vid sida och gör staden till vad den är idag - en spännande och mycket varierad storstad.

Kultur, konst och historia

Madrid har världsberömda museer och konstgallerier som inkluderar Pradomuseet, Reina Sofiamuseet och Thyssen-Bornemisza-museet. Ett av de mest ikoniska landmärkena är den spanska kungens residens Palacio Real, ett fantastiskt palats i barockstil. Madrid är en levande kulturstad, vilket tydligt märks i den nästan oändliga raden av teater-, dans- och konsertscener. Dessutom är staden livlig med utomhuskaféer, torg, marknader och ett pulserande gatuliv.

Restauranger, nöjesliv, mat och dryck

Matentusiaster kommer att älska Madrid. Här finns mat från alla världens hörn och i alla prisklasser, samt ett brett utbud av tapasbarer och traditionella spanska restauranger som serverar allt från den bästa jamón ibérico till oemotståndlig paella. Nöjeslivet i Madrid är särskilt bra och i en klass för sig med alla världens barer, nattklubbar och klubbar som håller öppet hela natten och där du kan gå direkt till frukostkaféet för en härlig frukost innan du går och lägger dig, eller börjar på ännu en spännande dag i den fantastiska staden.

Parker och utomhusaktiviteter

Det finns flera vackra parker spridda runt om i Madrid, som till exempel den vackra Parque del Retiro. Här möter du invånare som joggar, promenerar eller utövar andra sportaktiviteter, medan andra kopplar av i denna gröna lunga bland sjöar och vacker beväxtning.

Sök efter resor till Madrid

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Madrid:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 10°C 3°C
Februari 12°C 4°C
Mars 16°C 6°C
April 18°C 7°C
Maj 21°C 11°C
Juni 27°C 15°C
Juli 31°C 18°C
Augusti 31°C 18°C
September 26°C 15°C
Oktober 19°C 10°C
November 13°C 6°C
December 10°C 4°C

Prognos för Madrid:

Flyg + Hotell

Barajas ★★★★ 3n 4 348:-

Sök efter resor till Madrid

Karta

Madrid

Övriga destinationer