Bild av Sri Lanka

Sri Lanka

Fler och fler förälskar sig i semesterparadiset Sri Lanka. En resa hit bjuder på frodig regnskog, vackra tempel, teplantager, pittoreska byar och en rikt djurliv, och inte minst de milslånga sandstränderna.

Sri Lanka är en svårslagen kombination av upplevelser och utflykter, sol och badliv, i en behaglig blandning. Från att man går av flyget blir man mött av en leende befolkning som bjuder på en härlig gästvänlighet. Befolkningen är stolta över sitt land, den rika kulturen och de gamla traditionerna. Det tamilska köket är ett kapitel för sig, men god och kryddstark mat, och landets berömda fiskcurry måste givetvis testas!

Resmål

Även om en resa till Sri Lanka har mer att erbjuda än lata dagar under palmerna reser naturligtvis de flesta hit för att njuta av de vackra stränderna. De bästa och mest kända badorterna ligger på köravstånd från huvudstaden Colombo, på västkusten och sydvästkusten. Några av de mest populära sol och badresmålen är Negombo, Bentota, Galle, Unawatuna och Hikkaduwa.

Klimat

Sri Lanka ligger nästan precis vid ekvatorn och har ett tropiskt klimat med små variationer i temperatur under året och en nästan konstant genomsnittstemperatur på runt 30°C. Vattentemperaturen ligger på behagliga 27-30°C. Den torraste (och bästa) perioden att resa är från november till april, men Sri Lankan kan besökas under hela året.

Prisnivå

Valutan heter rupi (LKR). Här räcker pengarna långt, även om landet de senaste åren har blivit dyrare i takt med att befolkningen växt. Man äter fortsatt gott på lokala restauranger för någon tia, men på de större internationella hotellen är mat och dryck dyrare än i turistgatorna runtomkring. Lokalbuss och tuk-tuk är billiga sätt att ta sig runt.

Sri Lanka i ett nötskal

Sri Lanka är resmålet för dig som vill komma bort från de stora charterdestinationerna och som gärna kombinerar lata dagar på stranden med spännande utflykter till historiska och natursköna sevärdheter. Sri Lanka har ett rikt djur- och växtliv och stora delen av landets regnskog skyddas av UNESCO.

År 2013 blev Sri Lanka korat till världens bästa resmål av Lonely Planet.

Sök efter resor till Sri Lanka

Väder och temperaturer

Prognos för Sri Lanka:

Flyg + Hotell

Colombo ★★★ 6n 8 930:-
Negombo ★★★ 8n 11 695:-
Galle ★★★ 8n 12 745:-
Beruwala ★★★★★ 6n 12 910:-
Bentota ★★★★ 8n 13 045:-
Ahungalla ★★★★★ 6n 13 606:-
Meda Wadduwa ★★★★ 6n 15 787:-
Marawila Town ★★★ 7n 17 545:-

Sök efter resor till Sri Lanka

Karta

Sri Lanka

Destinationer i Sri Lanka

Övriga destinationer