I Maleme är det lätt att koppla av

I Maleme är det lätt att koppla av

Maleme

Maleme är en liten och charmig semesterort som ligger cirka 15 km väster om Chania stad. Vill du utforska västra delen av Kreta, och bo i lugna omgivningar, är Maleme en utmärkt utgångspunkt!

Maleme är, liksom många andra städer längs Chania-kusten, uppdelad i två. Längs huvudvägen som går genom staden ligger den äldre delen av Maleme med tavernor, en stormarknad och några butiker. Den nyare delen, med moderna hotell och mer turism, ligger närmare stranden. Är du sugen på en lugn semester, och vill njuta av strandlivet i vackra omgivningar? Då är Maleme ett perfekt resmål för dig. Är du också intresserad av historia kan vi upplysa om att Maleme var platsen för "Slaget om Kreta" under andra världskriget. Det är ganska spännande att tänka på!

Stranden i Maleme

Stranden i Maleme är runt en kilometer lång och består stort sett av sten. En del av stranden har områden med finkornig sand och långgrunda, barnvänliga områden. Längs stranden löper en trevlig strandpromenad med flera tavernor och caféer som det är härligt att slå sig ned på. Stämningen är lugn och behaglig med en fantastisk utsikt över bergen på den avlånga Rodopou-halvön i väster. Vänder du blicken österut kan du se den lilla ön Agii Theodori, dit du kan resa med båt från Chania stad.

En av världens sju arter av havssköldpaddor lägger sina ägg på stränderna längs Chania-kusten. Stranden i Maleme är en av dessa platser. Havssköldpaddan lägger ägg vartannat till vart fjärde år och gräver bon i sanden, och det är ganska fantastiskt att vara i närheten av ett sådant fenomen. Områdena i Maleme där havsköldpaddorna lägger sina ägg är väl markerade, för att sköldpaddorna ska få vara ifred så mycket som möjligt.

Restauranger i Maleme

Det är ett drygt tjugotal restauranger, caféer och barer i Maleme. De nyaste och finaste ligger längs med havet, men det finns även några traditionella tavernor längs huvudvägen. Vill du bara njuta av en kall öl, en god drink eller kanske en iskaffe hittar du utan problem ett trevligt ställe att slå dig ned på – men förvänta dig inget pulserande nattliv i här. Vill du ha ett större utbud av restauranger, aktiviteter och nattliv är det bara 5 kilometer från Maleme till Platanias, och cirka 15 kilometer till storstaden Chania stad.

Sök efter resor till Maleme

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Maleme:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Maleme:

Flyg + Hotell

Lycasti Maisonettes ★★★ 5n 2 628:-
Sunny Suites ★★★★ 5n 2 903:-
Antilia Apartments ★★★ 5n 3 358:-
Ledra Maleme Hotel ★★★ 5n 3 428:-
Maleme Mare Beach Resort Hotel ★★★ 3n 3 979:-
Futura Hotel ★★★ 5n 4 062:-
Villa Rita Apartments ★★★ 5n 4 267:-
Alexandros M ★★ 7n 4 551:-
Oliva Beach Hotel ★★ 5n 4 628:-
Adelais ★★★ 7n 4 645:-

Sök efter resor till Maleme

Karta

Maleme

Övriga destinationer