Antalyaområdet är den turkiska rivieran

Antalyaområdet är den turkiska rivieran

Antalya-området

Semesterorterna i Antalyabukten ligger som ett pärlband; från Kemer i väst till Alanya i öst. Tillsammans har dessa destinationer något för alla; från billiga lägenheter till lyxiga hotell, fantastiska stränder, ett varmt klimat från vår till höst, historiska platser, bra golfbanor och en mängd aktiviteter för så väl liten som stor.

Antalya-området sträcker sig längs Medelhavskusten på båda sidor om storstaden Antalya i södra Turkiet. Denna del av Turkiets kust kallas gärna Antalyabukten eller den turkiska rivieran, och det är ett namn som verkligen klär området. Här finns en mängd små och stora semesterorter i vackra omgivningar, alla med sin egen särprägel. I bakgrunden kan du dessutom se Taurusbergen torna upp sig på majestätiskt vis.

De mest kända städerna längs denna kust är storstaden Antalya, samt de lite mindre (men väldigt charmiga) semesterorterna Alanya, Side, Kemer och Belek.

Sol, bad och stränder i Antalyabukten

Det finns kilometervis av härliga stränder längs hela Antalyas kust. Omgivningarna är vackra, badvattnet är klart och på många ställen finns det bra faciliteter nära stranden. Det gör att du inte behöver röra dig många meter vare sig för att duscha av dig, äta lunch eller köpa något gott att dricka. Det finns solstolar och parasoller att hyra på de flesta ställen och många stränder har även ett bra utbud av olika strand- och vattensportaktiviteter.

Sommarsäsongen är lång i Antalya med omnejd, med goda badtemperaturerna från tidig vår till sen höst. Allra mest valuta för pengarna får du om du bokar en resa utanför sommarmånaderna. Utanför högsäsongen är det både billigare, lugnare och mindre konkurrens om solstolarna på de olika semesterorterna i Antalyabukten.

Mat, dricka och restauranger i Antalyabukten

Turkisk mat beskrivs ofta som enkel, god och prisvärd. Det turkiska köket är liksom precis lagom exotiskt för oss skandinaver; mycket påminner om annan medelhavsmat, men det har också en touch av mellanöstern. Du bör absolut beställa meze under en semester på Antalya-kusten. Då får du en varierad tallrik med smårätter och tillbehör som sallader, yoghurtmixar och fyllda grönsaker. Drick den turkiska ölen Efes eller nationalbrännvinet Raki till maten.

Nattlivet är livligt och varierande i flera av semesterorterna runt Antalya, men det är inte påträngande. Det är med andra ord inga problem att resa med barn eller äldre familjemedlemmar hit. Vill du, kan du bara njuta av lugna kvällar med god mat och dryck i solnedgången – så länge du bor på ett familjevänligt hotell. Är du sugen på fest finns det gott om både barer och nattklubbar som håller öppet ända tills solen går upp i Antalya med omnejd.

Shopping i Antalya med omnejd

Gillar du att shoppa har du kommit till rätt ställe. Både i Antalya, och längs hela denna del av kusten, hittar du butiker, marknader och basarer där priserna är mycket lägre än hemma. Turkarna är speciellt duktiga på läder, mattor, textilier, silver och andra hantverksvaror, och det är både lönsamt och mer eller mindre förväntat att pruta lite på priserna. Ska du köpa märkeskläder eller -accessoarer kan det vara smart att kolla kvaliteten lite extra noga – om du inte handlar direkt från de rena märkesbutikerna förstås.

Hotell längs Antalyakusten

Det finns hotell och boendealternativ i alla kategorier i Antalya-området. Här kan du bo på allt från det mest exklusiva lyxhotellet till det enklaste lilla pensionatet – och även om det kallas den turkiska rivieran är Antalyabukten förstås mycket billigare än den Franska rivieran.

Vill du ha en egen lägenhet med kök och alla faciliteter finns det en mängd alternativ att välja mellan – och vill du bo i ett stort komplex med pool, aktiviteter och barnklubbar har du också ett stort utbud. Många hotell erbjuder all inclusive, som kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha full kontroll över matbudgeten. På sistaminuten.se kan du enkelt filtrera på alla möjliga kriterier, för att hitta en så prisvärd och perfekt resa som möjligt till Antalya-området!

Sök efter resor till Antalya-området

Väder och temperaturer

Prognos för Antalya-området:

Flyg + Hotell

Side ★★★ 3n 2 607:-
Alanya ★★ 3n 2 743:-
Konakli ★★★ 4n 3 001:-
Antalya ★★★ 4n 3 199:-
Kargicak ★★★★ 4n 3 249:-
Kemer ★★★ 4n 3 289:-
Türkler ★★★★★ 4n 3 439:-
Lara ★★★ 4n 3 459:-
Okurcalar ★★★★★ 4n 3 472:-
Avsallar ★★★★ 4n 3 479:-

Sök efter resor till Antalyabukten

Karta

Antalya-området

Destinationer i Antalya-området

Övriga destinationer