God mat och lugnt strandliv i Pefkos

God mat och lugnt strandliv i Pefkos

Pefkos

Mellan de mer populära semesterorterna Lardos och Lindos på Rhodos östkust, hittar du den lugna och idylliska pärlan Pefkos. Res hit för att ladda batterierna, och njuta fullt ut av lata dagar på stranden.

Pefkos är ett pittoreskt resmål några kilometer söder om mer berömda Lindos. För inte så länge sedan fanns här bara ett fåtal sommarhus, men på senare tid har fler och fler upptäckt denna idylliska plats. Idag är Pefkos en relativt livlig liten semesterort under högsäsongen, där allt från barnfamiljer till vuxna njuter av sol, bad och strandliv.

Sol, bad och stränder i Pefkos

Stranden i Pefkos är lång, och det finns flera trevliga små badvikar att besöka i närområdet. De flesta som besöker stranden här hyr gärna en trampbåt i några timmar för att hitta nya ställen att bada på. Hyr du cykel eller bil kan du förstås utforska ännu fler stränder och badvikar i och runt Pefkos och Lindos!

Restauranger i Pefkos

Det finns flera restauranger, grekiska tavernor och caféer i Pefkos. och nere vid stranden finns goda möjligheter att njuta av en härlig lunch. Nattlivet däremot är ganska begränsat, och består mest av en drink nere vid stranden eller i centrum. Vill du ha mer variation rekommenderas en tur till grannorten Lindos.

Utflykter runt Pefkos

Det överlägset mest populära utflyktsmålet under en semester i Pefkos är grannorten Lindos, som bara ligger 6 kilometer bort. Den största attraktionen här är den medeltida fästningen Akropolis, som är en imponerande byggnad på en 116 meter hög klippa med fantastisk utsikt. Nedanför Lindos ligger några av Rhodos vackraste stränder, så glöm inte att packa badkläder om du beger dig ut på dagsutflykt hit!

Sök efter resor till Pefkos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Pefkos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 19°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 21°C
Juni 28°C 20°C 24°C
Juli 30°C 22°C 27°C
Augusti 31°C 23°C 28°C
September 28°C 20°C 27°C
Oktober 24°C 17°C 25°C
November 20°C 13°C 22°C
December 17°C 10°C 20°C

Prognos för Pefkos:

Övriga destinationer