Den lilla vitkalkade staden och stranden

Den lilla vitkalkade staden och stranden

Lindos

Lindos är en slående vacker semesterort på Rhodos östkust, med slingrande gränder, vita kalkstenshus och fantastiska stränder. Res hit för en semester full av sol, bad och grekisk kultur!

Lindos är nog det mest Instagramvänliga resmålet på Rhodos. Staden kallas också för "den vita staden" – och det är lätt att förstå varför. Små, vitkalkade hus med klassiska blåmålade dörrar klättrar uppför Lindos sluttningar, precis som man förväntar sig av ett vykort från Grekland. Gatorna är smala och det finns många trevliga caféer på någon av stadens små torg där man kan slå sig ner och njuta av den vackra utsikten. Som inte det vore nog är stränderna i Lindos några av de bästa på Rhodos.

Sol, bad och stränder i Lindos

Inte långt från centrum i Lindos finns en badvik med två härliga stränder; Pallas beach och Megali Paralia – också kallad Lindos beach. Här finns solstolar, parasoller och en del vattensportaktiviteter att ägna sig åt. Det finns också några restauranger och caféer om hungern eller törsten skulle smyga sig på.

Strax norr om Lindos ligger en härlig stenstrand med kristallklart vatten och vackra vyer. Söder om staden finns en annan stenstrand med vackra klippor som det går att hoppa eller dyka från. Det är kanske inte så svårt att förstå varför den som är förtjust i sol, bad och strandliv trivs så bra i Lindos, med andra ord!

Shopping och restauranger i Lindos

Längs Lindos smala och bilfria gator är det alltid ett yrande folkliv, och en härlig blandning av lokala invånare och turister. Du hittar både inhemska tavernor med traditionell grekisk mat i Lindos – och mer klassiska restauranger med internationell mat som faller alla i smak. Många av restaurangerna har takterrasser med vacker utsikt över havet.

Man drar inte till Lindos först och främst för att shoppa, men det finns naturligtvis en del butiker här. De flesta är små och trevliga och säljer främst konst, hantverk och souvenirer som är kul att köpa med sig hem.

Sevärdheter i Lindos med omnejd

Rätt ovanför Lindos centrum hittar du ruinerna av det gamla templet Lindos akropolis. Lindos akropolis byggdes för ca. 2500 år sedan för att hedra Pallea Athena, som sägs vara den mest älskade dottern till guden Zeus. Man tar sig upp via slingrande trappor längs en bergssida, men de flesta med en normal kondition klarar vandringen – och vi rekommenderar verkligen ett besök hit! Lindos akropolis är nämligen en imponerande byggnad, belägen på en 116 meter hög klippa med en fantastisk utsikt över både staden och havet.

Mariakyrkan och de gamla kaptenshusen är andra platser som definitivt är värda ett besök under en semester i Lindos.

Sök efter resor till Lindos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Lindos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 9°C 19°C
Februari 15°C 9°C 17°C
Mars 17°C 10°C 17°C
April 20°C 13°C 18°C
Maj 24°C 16°C 21°C
Juni 28°C 20°C 24°C
Juli 30°C 22°C 27°C
Augusti 31°C 23°C 28°C
September 28°C 20°C 27°C
Oktober 24°C 17°C 25°C
November 20°C 13°C 22°C
December 17°C 10°C 20°C

Prognos för Lindos:

Flyg + Hotell

Little Lindos Sea View Studios ★★★ 4n 4 692:-
Xenones Lindos ★★★ 4n 4 771:-
Lindos Blue Sky ★★★ 7n 5 040:-
Lindos White ★★★★ 5n 5 168:-
Atrium Palace Thalasso Spa Resort ★★★★★ 3n 5 636:-
Lindian Myth Sea View Studios ★★★ 4n 5 666:-
Lindos Sun ★★★★ 4n 5 699:-
Lindos Portes ★★★ 4n 5 740:-
Lindos Village Resort & Spa ★★★★★ 4n 5 992:-
Hotell Lindos Mare ★★★★ 5n 6 232:-

Sök efter resor till Lindos

Karta

Lindos

Övriga destinationer