I Agios Georgios tas lugn och ro på allvar

I Agios Georgios tas lugn och ro på allvar

Agios Georgios

Agios Georgios är en charmig och lugn liten semesterort där man framför allt kopplar av och njuter av sol och bad. Längs med den fantastiskt fina sandstranden ligger det flera mysiga tavernor där man kan se solnedgången på första parkett.

I Agios Georgios tar man lugn och ro på allvar. Här levs både semesterlivet och vardagslivet på ett långsamt, bekvämt och harmoniskt sätt. Den lilla byn på Korfus nordvästra kust är både omgiven av vacker natur samt har en av de bästa stränderna på ön. Agios Georgios är framför allt ett populärt resmål bland barnfamiljer, par och pensionärer – men passar också perfekt för ensamresande som bara vill ladda batterierna i vackra omgivningar.

Strandliv och vacker natur

Många anser att Agios Georgios har den bästa stranden på Korfu. Agios Georgios strand är gyllene, cirka 5 kilometer bred och ligger i en vid, öppen vik med vacker natur på alla sidor. Bergsluttningar med olivträd och cypresser omger stranden, tillsammans med privata hus och små hotell. Att promenera runt i de vackra omgivningarna är en populär aktivitet bland så väl turister som lokala invånare.

Butiker och restauranger i Agios Georgios

Det finns både butiker som säljer "det du behöver" i Agios Georgios, men också några turistbutiker som säljer det du egentligen inte behöver. Dessutom finns här ett antal restauranger, trevliga tavernor och en handfull barer. Är du ute efter ett pulserande nattliv är dock inte Agios Georgios resmålet för dig; här äter man en god middag, njuter av solnedgången på en mysig uteservering eller socialiserar lite på någon bar hellre än att gå på nattklubb.

Utflykter runt Agios Georgios

Det är vackert att vandra i det kuperade landskapet som omger Agios Georgios. Hyr en bil om du vill uppleva så mycket som möjligt – eller en cykel, om vill hålla dig aktiv medan du utforskar närområdet.

Vill du ha ett större utbud aktiviteter, restauranger, nöjesliv och shopping kan du ta en dagsutflykt till Korfu stad. Det tar cirka 40 minuter att köra till öns huvudstad, som också är en av de vackraste städerna i hela Grekland. Att promenera genom gamla stan och de venetianska kvarteren är en härlig upplevelse som varmt rekommenderas. I andra delar av Korfu stad kan du få en känsla av att vara i Paris, och mitt i stan ligger den vackra strandpromenaden med flera parker och en mängd caféer, restauranger och barer.

Sök efter resor till Agios Georgios

Väder och temperaturer

Prognos för Agios Georgios:

Karta

Agios Georgios

Övriga destinationer