Strandsemester och vindsurfing i Ialyssos

Strandsemester och vindsurfing i Ialyssos

Ialyssos

Iyalissos är en vacker och fridfull semesterort för alla åldrar, där goda matupplevelser går hand i hand med strandliv och vindsurfing.

Ialyssos ligger på Rhodos nordvästra kust, inte långt från Rhodos stad, och är uppkallad efter regionens första huvudstad. Staden i sig är en livlig semesterort med massor av butiker, restauranger, barer och caféer. Ner mot havet ligger det massor av stora och fina hotell – många av dem med egen privat strand.

Strandliv och vattensport i Ialyssos

Stranden i Ialyssos är långsträckt, och vattnet har de vackraste nyanserna av blått och turkost. Det brukar vara gott om plats på stranden och vattensport är en populär aktivitet bland så väl stora som små. Här kan du hyra både vattenscooter och vattenskidor, men den mest populära aktiviteten i Ialyssos är faktiskt vindsurfing. Det är ofta bra vindförhållanden på Rhodos västkust och många av semesterorterna här är därför mycket populära bland vindsurfare.

Nöjesliv och restauranger i Ialyssos

Det finns ett stort utbud av tavernor och restauranger Ialyssos, där det serveras både traditionell grekisk mat och klassiska rätter från hela världen. Även om Ialyssos är en relativt stor semesterort är stämningen här lugn och avslappnad. Vill du ha mer folkliv och ett större nöjesutbud ligger Rhodos stad så pass nära att du kan gå dit. En taxi- eller bussresa tar heller inte mer än knappa 15 minuter.

Aktiviteter och utflykter runt Ialyssos

Vindsurfing är som sagt en mycket populär aktivitet i Ialyssos – och längs hela Rhodos västkust. En annan, nästan lika populär aktivitet är att slå sig ned vid något av de många caféerna eller restaurangerna vid havet, och bara njuta av den vackra solnedgången. Köp något gott att dricka och prova någon av de många inhemska rätterna Rhodos har att bjuda på medan mörkret sänker sig över stan.

Vill du ägna dig åt något annat än strandliv och vattensport kan du bege dit till berget Filerimos, som ligger rätt bakom Ialyssos. Här kan du vandra runt bland runier av stadens Akropolis och njuta den fantastiska utsikten över havet. Vid klart väder kan du faktiskt se hela vägen till Rhodos på östkusten från toppen av Filerimos.

Sök efter resor till Ialyssos

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Ialyssos:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 7°C 19°C
Februari 16°C 8°C 17°C
Mars 17°C 9°C 17°C
April 21°C 12°C 18°C
Maj 25°C 15°C 21°C
Juni 30°C 19°C 24°C
Juli 32°C 21°C 27°C
Augusti 33°C 22°C 28°C
September 29°C 19°C 27°C
Oktober 25°C 15°C 25°C
November 21°C 12°C 22°C
December 17°C 9°C 20°C

Prognos för Ialyssos:

Övriga destinationer