Bild av Agii Apostoli

Agii Apostoli

Den lilla staden Agii Apostoli ligger längs den milslånga kusten med små vikar och vackra stränder precis utanför Chania stad. Agii Apostoli är barnvänlig och fredlig, med fina stränder och lugna, frodiga omgivningar. Samtidigt är det kort väg in till Agii Apostoli om du vill besöka en större stad med fler aktiviteter, restauranger och underhållning.

Stränder, sol och bad i Agii Apostoli

De tre stränderna ligger i varsin vik med ett parkområde mellan sig och byn. Stränderna varierar något i storlek. Den mest kända är Chrissi Akti med sin gyllene sand. En är formad som en hästsko medan den minsta är bara tjugo meter bred. Alla tre är "blå flagg"-stränder vilket betyder att de håller hög standard. Hela området har en unik flora med tallar, oleanderväxter och eukalyptusträd. Här hittar du till och med den sällsynta "Havspåskliljan" som är en av de växterna i området som är skyddade och välbevarade. Den blomstrar med en stor vit påskliljeliknande blomma med en stark söt doft. Flera naturvårdsprojekt genomförs i området varje år. En av de viktigaste uppgifterna är att skydda kustområdena där havssköldpaddorna kommer upp på land för att lägga sina ägg.

Aktiviteter i Agii Apostoli

I Agii Apostolis park är det fint att ta löpturer om du känner för det. Det finns också ett litet träningsområde här. Eller varför inte spela boule med nya semesterbekanta? Barn trivs ofta bra på den stora och fina lekplatsen som har både gungor och klätterställningar.

Utflykter

Bergen som du ser i inlandet är populära för vandringar och cykelturer, speciellt om du är här på våren eller hösten. Eller kanske vill du göra livet lite mindre strapatsrikt genom att hyra en bil. Kreta är en vacker och varierad ö med mycket att erbjuda. Stanna gärna till på något av de trevliga ställena du passerar för en genuin grekisk bylunch. Det är kort väg till många trevliga platser från Agii Apostoli.

Sök efter resor till Agii Apostoli

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Agii Apostoli:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Agii Apostoli:

Karta

Agioi Apostoloi

Övriga destinationer