Paleochora är en liten pärla med en trevlig by och härlig strand

Paleochora är en liten pärla med en trevlig by och härlig strand

Paleochora

Paleochora ligger på en vacker, grönskande halvö på sydvästra Kreta, och är en liten charmerande landsby med äkta grekisk atmosfär. Stämningen är lugn och gemytlig, så om du vill ha en avslappnande semester är detta ett perfekt resmål för dig!

Den lilla staden Paleochora ligger på Kretas sydvästra kust. Paleochora är en liten pärla av en semesterort, med en charmig grekisk atmosfär. Det är färre turister här än i många av de andra semesterorterna på ön. Paleochora är därför en populär plats dit lokalbefolkningen från andra delar av Kreta gärna kommer för att semestra. Staden ligger vackert till på en halvö, omgiven av lummiga kullar som sträcker sig uppåt i ett kargt och vackert bergslandskap.

Sol, bad och stränder i Paleochora

Det ligger två stränder i Paleochora, på vardera sidan av en udde. Stranden väster om udden är en bred och fin sandstrand med vågor som slår in mot land. Det är hit de flesta barnfamiljer går, och det finns parasoller och solstolar att hyra. Stranden öster om udden är stenig men ligger å andra sidan mer i lä – även om det alltid är lite svalkande vind här också.

Paleochora är lite av ett paradis för vindsurfare. Vattenskidor är en annan populär aktivitet här, och man kan hyra kajaker eller annan vattensportsutrustning på sandstranden.

Bilfritt centrum

Paleochoras centrum består av en huvudgata med ett antal smala sidogator och gränder. Under högsäsong stängs hela centrum av för biltrafik efter klockan fem på eftermiddagen. Då tar sig både unga och gamla ut på gatorna och njuter av att promenera i lugn och ro.

Du hittar flera krogar som serverar god och autentisk grekisk mat, både längs staden gator och i området runt stränderna. Det finns också flera caféer, pubar och musikbarer i Paleochora.

Sport och aktiviteter i Paleochora

Om du vill ha en aktiv semester finns det mycket att hitta på i Paleochora. Du kan bland annat åka ut på olika båtturer med möjlighet att fiska eller se efter delfiner. Vindförhållandena gör att det ofta är bra att vindsurfa längs Paleochoras stränder, och det går att hyra utrustning om du inte har egen. Eller varför inte åka ut på en snorkel- eller dyktur i det klara medelhavsvattnet?

Området runt Paleochora har många fina vandringsleder och är perfekt att upptäcka till fots. Vandringen från Paleochora till grannstaden Sougia är en del av den europeiska vandringsleden, E4. Det är också värt att ta turen till Samariaravinen, som anses vara Europas längsta ravin. Samariaravinen ligger i en naturpark med ett storslaget landskap, och om du inte hyr bil går det bussar hit från Paleochora.

Sök efter resor till Paleochora

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Paleochora:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Paleochora:

Flyg + Hotell

Megim ★★ 5n 4 386:-
Lito ★★ 4n 4 624:-
Hotel Agas ★★ 3n 5 174:-
Aris Hotel ★★★ 5n 5 374:-
Libyan Princess ★★★★★ 5n 5 476:-
Hotel Pal Beach ★★ 7n 5 587:-
Relax Paleochora ★★★ 5n 6 212:-
Monastery Estate ★★★★ 5n 7 006:-
Poseidon ★★ 7n 7 429:-
Rea ★★ 7n 8 332:-

Sök efter resor till Paleochora

Karta

Paleochora

Övriga destinationer