Kato Daratso har en milslång barnvänlig strand och ligger nära Chania

Kato Daratso har en milslång barnvänlig strand och ligger nära Chania

Kato Daratso

Daratso är en by som ligger cirka 5 kilometer väster om Chania stad på Kretas nordvästkust. Kato Daratso är den nedre delen av byn, och ett populärt resmål bland barnfamiljer eller andra som är ute efter en lugn semester.

Kato Daratso ligger vid den milslånga sandstranden strax väster om Chania stad. Längs denna strand ligger det flera små semesterorter på rad, och Kato Daratso är en av dem.

Kato Daratso är ett barnvänligt resmål i gröna och vackra omgivningar. Hit reser du om du vill ha en lugn semester med sol och bad, och kort avstånd till trevliga upplevelser för hela familjen.

Lugn semester med bra aktivitetsutbud

Semesterorten Daratso består egentligen av tre delar. Pano Daratso är den övre delen, mest känd för ett trevligt torg och sin genuina grekiska atmosfär. Kato Daratso ligger mellan huvudvägen och stranden och utgör det största området, med många hotell och restauranger. I Agii Apostoli finns flera av Daratsos finaste stränder samt stora grönområden där lokalbefolkningen gärna samlas och njuter av helgen.

Om du vill ha en paus från sol och bad under din semester i Kato Daratso kan det vara kul att stanna till vid Golden Fun Park. Här finns det både en bowlinghall och en fantastisk lekpark för barnen.

Stränder i Kato Daratso

Det ligger flera vackra stränder i och runt Kato Daratso. Vilken som är finast av dem är egentligen bara en smaksak. Stränderna ligger i små vikar omgivna av klippor som skyddar från vind och havsströmmar – något som gör Kato Daratso till en mycket barnvänlig plats. Stränderna i området som kallas Agii Apostoli är täckta av gyllene sand och är en populär plats för sol- och badfantaster i alla åldrar.

Utflykter i och runt Kato Daratso

Om du åker lite längre in i landet från Kato Daratso hittar du ett vackert, grönt bergslandskap. Här är det populärt att vandra eller cykla längs någon av stigarna som slingrar sig mellan olivlundar och lokala vingårdar.

Är du sugen på lite storstadspuls är det inte långt till Chania stad. Här kan du uppleva en vacker venetiansk hamn där det är trevligt att äta lunch, middag eller bara ta en promenad. I Chania kan du också besöka en stor mathall eller shoppa i någon av stadens många butiker.

Sök efter resor till Kato Daratso

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Kato Daratso:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 8°C 17°C
Februari 14°C 8°C 16°C
Mars 16°C 9°C 17°C
April 20°C 12°C 17°C
Maj 25°C 15°C 20°C
Juni 29°C 19°C 23°C
Juli 31°C 21°C 26°C
Augusti 30°C 21°C 27°C
September 28°C 19°C 26°C
Oktober 24°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
December 16°C 10°C 19°C

Prognos för Kato Daratso:

Flyg + Hotell

Belmondo Hotel ★★★★ 3n 3 189:-
Palazzo di Pietro ★★★★ 5n 3 984:-
Oasis Guesthouse ★★ 5n 4 132:-
Kydon The Heart City Hotel ★★★★ 3n 4 549:-
Deluxe Hotel ★★★ 5n 4 574:-
Amphora Hotel ★★★★ 5n 4 646:-
Elia Portou Due ★★ 4n 4 713:-
Elena Selinou ★★★ 7n 5 095:-
Elia Estia Erato ★★★ 4n 5 415:-
Bozzali ★★★★ 4n 5 480:-

Sök efter resor till Kato Daratso

Karta

Kato Daratso

Övriga destinationer