Charmig och färgglad Parga

Charmig och färgglad Parga

Parga

Parga ligger till skillnad från många andra populära grekiska resmål på fastlandet, ganska långt norrut på Greklands västkust. Staden är vacker och gemytlig, med en romantisk och genuin atmosfär.

Den charmiga lilla staden Parga ligger som en amfiteater runt en vik på det grekiska fastlandet. Landskapet är kuperat och husen som klättrar uppför sluttningarna är charmigt byggda, med vackra detaljer och ockrafärgade tegeltak. Utanför viken ligger flera små öar och lite nordväst om Parga hittar du den vackra ön Korfu. På sommaren är Parga ett mycket populärt resmål bland både utländska turister och semestrande greker.

Hamnområde och restauranger i Parga

I den lilla hamnen i Parga guppar lokala fiskebåtar, färgglada jollar och turistbåtar sida vid sida. Här är det fint att promenera, och speciellt på kvällen brukar det yra av liv i hamnområdet. Slå dig ner på en middag eller något gott att dricka på någon av de mysiga tavernorna som serverar färsk fisk och närproducerade viner.

På de smala gatorna i centrum av Parga finns en mängd små butiker, caféer och barer. På kvällstid är stämningen avslappnad och trevlig, med en skön blandning av lekande barn och par på romantisk promenad. Utelivet är precis lagom livat, med augusti som den mest intensiva månaden. Då tar nämligen semesterfirare från framför allt Aten och Italien över Parga.

Sol, bad och stränder i Parga

Det finns flera fina stränder i och runt Parga. I gångavstånd från centrum finns två små stränder och ca. en kilometer bort ligger den populära stranden Valtos. Det är lätt att promenera till Valtos, och är du för trött för att gå hem kan du ta en taxibåt tillbaka till stan.

Några kilometer öster om Parga ligger den vackra stranden Lichnos, som är väl värd ett besök. Lichnos Beach är omgiven av pinjeträd som bjuder på härlig skugga under de varmaste dagarna. Stämningen är avslappnad, och vill du ha något att äta eller dricka mellan baden ligger det några mysiga tavernor och caféer längs med stranden.

Aktiviteter og utflukter

Hela Parga stad är omgiven av skogbeklädda bergssidor. Hyr en cykel eller bil om du vill utforska mer av det omkringliggande landskapet i ditt eget tempo. En utflykt till klippklostren i Meteora tar ca 3 timmar med bil, och är absolut värt resan om du är sugen på att uppleva lite kultur.

Det är bra bussförbindelser mellan Parga och de flesta av de större orterna på fastlandet. Det går också att ta båt till närliggande öar som Paxos, Antipaxos och Korfu. Vill du testa öhoppning på Greklands västkust är hamnen i Igoumenitsa, ca 45 minuter norr om Parga, ett bra ställe att utgå från!

Sök efter resor till Parga

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Parga:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 8°C 0°C 16°C
Februari 10°C 1°C 16°C
Mars 13°C 3°C 16°C
April 17°C 6°C 17°C
Maj 22°C 10°C 20°C
Juni 26°C 13°C 24°C
Juli 30°C 15°C 26°C
Augusti 30°C 15°C 26°C
September 25°C 12°C 26°C
Oktober 19°C 8°C 23°C
November 14°C 5°C 20°C
December 9°C 2°C 18°C

Prognos för Parga:

Flyg + Hotell

Oliva Rooms ★★★ 7n 3 698:-
Maris ★★★ 7n 3 845:-
Elpida ★★ 7n 3 845:-
Studio's Alexis House ★★ 7n 3 859:-
Villa Garden ★★★ 7n 3 898:-
Bianco Boutique ★★★ 7n 3 998:-
Aristidis Garden ★★★ 7n 3 998:-
Donatos ★★★ 7n 4 155:-
Akis Studios ★★★ 7n 4 198:-
Panthea ★★★ 7n 4 398:-

Sök efter resor till Parga

Karta

Parga

Övriga destinationer