Bild av Parga-området

Parga-området

Parga-området är en populär destination på fastlands-Grekland bland skandinaviska turister – antagligen mycket tack vare de många vackra stränderna, badvikarna och charmiga semesterorterna här.

Parga-området ligger på västkusten av det grekiska fastlandet, och är bland annat känt för sin fantastiska natur. Landskapet är kuperat och vackert med fridfulla stränder och badvikar, små traditionella grekiska byar och charmiga semesterorter. Strax utanför kusten finns små och stora öar dit det är fint att åka på dagsutflykt eller dyka. Lite åt nordväst ligger den populära ön Korfu, dit man kan ta båt från hamnen i Igoumenitsa som ligger runt 40 minuter norr om Parga.

Det finns flera resmål att välja mellan i Parga-området. Staden Parga är den vackraste och mest romantiska av semesterorterna om du frågar oss – medan ön Lefkas är perfekt för den som ha lite mer landsbygdsstämning och extra många stränder att välja mellan.

Uteliv och restauranger i Parga

Det finns bra lokala tavernor i alla semesterorter i Parga-området. Här kan du beställa dagens fångst av färsk fisk – eller grekiska specialiteter som souvlaki, moussaka, stifado och förstås grekisk sallad och tzatziki. Det största utbudet av restauranger finns i Parga. Det är också hit du borde åka om du vill festa vidare efter att middagen tagit slut.

Sol, bad och stränder i Parga

De flesta semesterorterna i Parga-området har flera stränder att välja mellan. Det finns ofta minst en strand i centrum av staden, badvikar rätt utanför och både små och lite större stränder en bit bort från centrum.

Gemensamt för alla stränder i Parga-området är en avslappnad atmosfär, där så väl små som stora kan njuta av sol och bad hela dagen lång. Vid flera av stränderna finns både tavernor och tallar, som bjuder på förfriskningar och välbehövlig skugga på de varmaste dagarna.

Utflykter i Parga-området

Det finns gott om kultur och historiska minnesmärken att uppleva i Parga-området. Hyr en bil och ta dig ut på egen hand, eller bli med på någon av de många utflykterna som arrangeras av hotellen. En dagsutflykt till öarna Paxos och Antipaxos, med kristallklart vatten, fina stränder och många grottor, är också att rekommendera.

Generellt kan man säga att båtutflykter är en populär aktivitet i Parga-området. Om din researrangör inte erbjuder några utflykter, kan du självklart också hitta ett lokalt alternativ på plats. Vill du helst hålla dig på land rekommenderar vi att hyra en bil eller moped för att utforska den vackra naturen på egen hand.

Sök efter resor till Parga-området

Flyg + Hotell

Syvota ★★★ 7n 2 189:-
Parga ★★★ 7n 2 340:-
Nydri ★★ 7n 2 420:-
Aríllas ★★★★ 7n 3 488:-
Lefkas ★★★ 7n 3 498:-
Vráchos ★★★ 7n 3 887:-
Kanáli ★★★ 7n 3 994:-

Sök efter resor till Parga-området

Destinationer i Parga-området

Övriga destinationer