Bild av Oia

Oia

Den oerhört vackra byn Oia ligger högt upp på en klippa på nordspetsen av Oia. Utsikten härifrån är obeskrivlig och solnedgången är troligen den vackraste i Grekland. Få platser är lika mycket fotograferade som Oia och det finns väl knappast en enda kiosk, souvenirbutik eller resebeskrivning med respekt för sig själv som inte har flera bilder av Oia.

De kritvita husen i byn klättrar upp längs den branta bergssluttningen ovanför den gamla vulkankratern. Kyrktaken har blåmålade kupoler och utsikten är hisnande vacker. Mellan husen finns smala gränder som ständigt avbryts av nya vackra vyer över havet. Solnedgången är berömd och den är så vacker att både invånare och turister samlas på de bästa utsiktspunkterna för att njuta av den, som om det vore en ny föreställning varje kväll.

Exklusiva Oia

Oia är den mest exklusiva platsen på Santorini med både förstklassiga restauranger och förstklassiga hotell. Maten tillagas ofta av öns egna råvaror som bland annat är auberginer, solmogna tomater och en mörk och extra söt vattenmelon som du bara får tag på här. Det bor många konstnärer och konsthantverkare i staden och flera av dem säljer sina varor i gallerier och små butiker här. Dessutom är Santorini känt för att hysa många guldsmeder varav flera av dem har sina butiker i Oia.

Vill du ha variation och extra motion medan du är i Oia är det fullt möjligt att promenera nedför de cirka 200 trappstegen till hamnen där det finns ett par fisketavernor. För fler maritima intryck kan man besöka några av de gamla sjömanskåkarna i Oia som visar öns maritima historia.

Sök efter resor till Oia

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Oia:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 9°C 17°C
Februari 14°C 9°C 16°C
Mars 16°C 10°C 16°C
April 19°C 13°C 17°C
Maj 23°C 16°C 19°C
Juni 27°C 20°C 22°C
Juli 28°C 22°C 25°C
Augusti 28°C 23°C 25°C
September 26°C 20°C 23°C
Oktober 23°C 17°C 22°C
November 19°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognos för Oia:

Flyg + Hotell

Canaves Oia Epitome ★★★★★ 4n 28 400:-

Sök efter resor till Oia

Karta

Ia

Övriga destinationer