Den berömda utsikten över Oia

Den berömda utsikten över Oia

Santorini

Santorini är kanske mest känt för sina bedårande solnedgångar och sina små vackra, vita byar med blåa detaljer. Det är relativt dyrt att bo på Santorini jämfört med andra grekiska resmål – men vi rekommenderar verkligen att unna sig en resa till denna fantastiska ö någon gång i livet!

Välkommen till Santorini; den mest Instagramvänliga av alla grekiska öar! Du har säkert sett bilder på Santorini, eftersom det är här många av de idylliska, grekiska öbilderna är tagna. Du vet, bilderna som visar en brant sluttning med fantastisk havsutsikt, vita stenhus och blåmålade kupoler. Och vi håller med – Santorini är verkligen Grekland på sitt vackraste. Dessutom har Santorini flera små byar att besöka, ett pulserande vardagsliv, bra restauranger, bra shopping och flera vackra, svarta lavastränder.

Santorinis världsberömda solnedgång

Santorini är känt för flera saker. En av dem är att solnedgången här är oändligt vacker. Solnedgången är faktisk så spektakulär att både lokalbefolkning och turister gärna samlas vid de bästa utsiktsplatserna på västra sidan av ön för att njuta av den, som om det vore en föreställning – som tack och lov upprepar sig varje klar kväll. Bra då, att himlen över Santorini ofta är klar och molnfri!

Stränder på Santorini

Du hittar inte de största och vitaste stränderna på Santorini. Det är däremot gott om vackra svarta stränder här. Eftersom Santorini är av vulkaniskt ursprung finns det flera lavastränder runt om på ön – som de populära stränderna i Kamari och Perissa, eller de fridfulla stränderna i Koloumbos och Agios Georgios. Det finns till och med en nästan helt röd strand på Santorini, som är omgiven av rödbruna klippor. Dramatiskt och vackert, precis som det mesta på denna unika ö.

Vulkanön Santorini och grannöarna i Kykladerna

Santorini är en vulkanö som mer eller mindre störtar brant ner i havet på alla sidor. Den månformade bukten på västkusten är mitten av kalderan, och kusten som omkransar bukten har massiva klippor och branta sluttningar. Några av semesterorterna som klamrar sig fast vid de branta klipporna på Santorinis västkust är Thira, Oia och Imerovigli.

Santorini tillhör ögruppen Kykladerna. Många som kommer hit har ofta precis börjat eller avslutat en semester med grekisk öhoppning. Det är nämligen väldigt lätt att resa till och från Santorini, och vidare ut i den grekiska övärlden, med någon av färjorna som går från Santorinis hamn. Färjeförbindelserna är mycket bra och några av öarna som ligger en helt hanterbar färjeresa bort är Naxos, Paros, Mykonos och Ios. Det går även färjor från Santorini till Aten – och till öar som Kreta och Rhodos utanför Kykladerna.

Hotell på Santorini

Prisnivån för boende på Santorini är något högre än på andra grekiska öar. Detta delvis på grund av öns ringa storlek och därmed begränsade utbud – men inte minst för att Santorini har blivit en sorts reklampelare för hur en idyllisk grekisk ö ska se ut. Santorini är också en populär destination för bröllopsresor och andra romantiska fester. Vill du ha en lite billigare Santorini-semester kan du leta efter boende på öns östra sida. Här är hotellen oftast mer prisvärda, men vill du se solnedgången får du å andra sidan räkna med en 15 - 20 minuters bilresa.

Sök efter resor till Santorini

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Santorini:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 10°C 17°C
Februari 14°C 9°C 16°C
Mars 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Maj 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
Augusti 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
December 16°C 11°C 18°C

Prognos för Santorini:

Flyg + Hotell

Perissa ★★ 7n 4 798:-
Kamari ★★ 7n 4 798:-
Vlychada ★★★ 7n 4 954:-
Perivolos ★★★ 7n 5 198:-
Thera ★★★ 7n 5 422:-
Megalochori ★★★★ 7n 6 996:-
Imerovigli ★★★★ 7n 7 338:-
Ia ★★★★★ 7n 36 185:-

Sök efter resor till Santorini

Karta

Santorini

Destinationer i Santorini

Övriga destinationer