Lloret de Mar är känt för sina vackra och rena stränder

Lloret de Mar är känt för sina vackra och rena stränder

Lloret de Mar

Lloret de Mar ligger fint till på kuststräckan Costa Brava i norra Spanien, och är ett populärt resmål bland allt från festsugna ungdomar till barnfamiljer som bara vill njuta strandlivet.

Lloret de Mar har varit ett populärt resmål i många år. De välskötta stränderna, med rent och klart vatten, lockar till sig turister från hela Europa. Men Lloret de Mar är inte bara älskat av strandlejon. Under sommarsäsongen är detta en livlig semesterort, med ett pulserande uteliv och massa att hitta på.

Sol, bad och stränder i Lloret de Mar

Det ligger flera härliga stränder både i själva Lloret de Mar och i närområdena. Några av stränderna når du till fots, andra kan du cykla till. Över många av dem svajar den ikoniska blå flaggan som vittnar om en miljövänlig strand – mycket tack vare den goda vattenkvaliteten och de fina faciliteterna här.

De större stränderna har ett bra utbud av vattensportaktiviteter samt mysiga caféer och barer. I utkanten av stan hittar du också ett antal mindre stränder och badvikar, i skydd av grönklädda klippor.

Restauranger och uteliv i Lloret de Mar

Det finns massor av bra restauranger i Lloret de Mar. Kända kockar från hela världen driver restauranger här, så om du gillar god mat och dryck är detta ett perfekt resmål för dig. Utöver finare restauranger det finns också gott om autentiska tapasbarer och restauranger med färsk fisk och skaldjur, som ju hör området till. Prova också gärna någon av de många goda vinerna som produceras här.

Om du inte är särskilt förtjust i att gå och lägga dig tidigt har Lloret de Mar självklart också ett pulserande uteliv. Det här är platsen på Costa Brava där du kan dansa tills solen går upp, och det är dags att gå till stranden igen.

Aktiviteter och utflykter i Lloret de Mar

Reser du med barn är Water Park en given aktivitet under din semester i Lloret de Mar. Som namnet antyder är detta ett stort badland, med massvis av bassänger, vattenrutschbanor och aktiviteter för så väl barn som vuxna. En liten bit utanför stan hittar du också Marineland Catalunya, som både är en vattenpark och ett delfinarium.

Vill du på en innehållsrik dagsutflykt kan du antingen hyra en bil eller ta bussen till Girona, som är den största staden längs Costa Brava. Girona ligger bara en dryg halvtimme från Lloret de Mar, och det är massa små, charmiga badvikar att stanna till vid längs vägen. Är du ute efter äkta storstadspuls tar det bara en timme att åka till Spaniens ”andra” huvudstad, Barcelona.

Sök efter resor till Lloret de Mar

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Lloret de Mar:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 1°C 14°C
Februari 14°C 2°C 13°C
Mars 16°C 4°C 14°C
April 18°C 6°C 15°C
Maj 22°C 10°C 18°C
Juni 25°C 14°C 22°C
Juli 29°C 17°C 24°C
Augusti 29°C 17°C 25°C
September 26°C 14°C 24°C
Oktober 21°C 10°C 22°C
November 16°C 5°C 18°C
December 13°C 2°C 16°C

Prognos för Lloret de Mar:

Övriga destinationer