Tidig morgon i Santa Susanna

Tidig morgon i Santa Susanna

Santa Susanna

Santa Susanna är en modern turistort, och ett paradis för strand- och soldyrkare. Här får du både ett bra uteliv och en lång strand med grovkornig, gyllengul sand.

Santa Susanna ligger bara en timme norr om Barcelona, men har ett mycket lugnare tempo. Den avslappnade stämningen och de fina stränderna gör Santa Susanna till ett populärt resmål för barnfamiljer. Det är heller inte någon brist på aktiviteter i området. Det är både massa trevliga restauranger och ett bra utbud av vattensportaktiviteter att välja mellan, och gillar du att golfa kommer du definitivt att trivas här.

Santa Susanna har mer eller mindre växt ihop med grannorterna Malgrat de Mar och Pineda de Mar; båda inom gångavstånd via en vacker strandpromenad. Santa Susanna anses vara den mest moderna semesterorten av dessa tre.

Stränder i Santa Susanna

Det är flera härliga stränder att välja mellan – både i och runt Santa Susanna. Här kan du antingen slappna av totalt eller ägna dig åt någon av de många aktiviteterna som erbjuds. En lång och trevlig strandpromenad tar dig från strand till strand, och det finns gott om restauranger, barer och caféer att slå sig ned på längs vägen.

Restauranger i Santa Susanna

Santa Susanna har ett bra utbud av restauranger som serverar färsk fisk och skaldjur. Men det är också många charmiga tapasbarer att välja mellan, samt restauranger med menyer från alla världens hörn. Eftersom Santa Susanna ligger i Katalonien produceras det dessutom massa bra vin i området. Vi rekommenderar ett närproducerat glas Cava med maten, eller ett gott rödvin från Empordà.

Aktiviteter och utflykter på Costa Brava

De flesta semesterorterna längs Costa Brava erbjuder många olika vattensportaktiviteter vid strandkanten. Är golf mer din grej har du många bra banor att välja mellan i området runt Santa Susanna.

Är du sugen på storstadspuls rekommenderar vi en dagsutflykt till Spaniens ”andra” huvudstad, Barcelona. Hyr en bil, eller ta tåget som går ungefär en gång i halvtimmen. Tar du tåget har du både en fin utsikt över kusten hela vägen, och kan dricka så mycket Cava du vill när du väl är framme. Och vill du inte missa en dag med sol och bad är det bara att packa med badkläderna – Barcelona har nämligen en fantastisk strand, mitt i stan.

Sök efter resor till Santa Susanna

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Santa Susanna:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 1°C 14°C
Februari 14°C 2°C 13°C
Mars 16°C 4°C 14°C
April 18°C 6°C 15°C
Maj 22°C 10°C 18°C
Juni 25°C 14°C 22°C
Juli 29°C 17°C 24°C
Augusti 29°C 17°C 25°C
September 26°C 14°C 24°C
Oktober 21°C 10°C 22°C
November 16°C 5°C 18°C
December 13°C 2°C 16°C

Prognos för Santa Susanna:

Flyg + Hotell

Càmping Bon Repòs ★★★ 7n 3 336:-
AQUA Hotel Montagut Suites ★★★★ 7n 3 548:-
Odissea Park Aparthotel ★★★★ 7n 3 568:-
Alhambra Hotel ★★★★ 7n 3 692:-
Caprici Beach Hotel & Spa ★★★★ 7n 3 964:-
Hotel htop Royal Sun Family Suites ★★★★ 8n 3 989:-
Hotel DWO Sirius ★★★★ 7n 4 184:-
Hotel htop Summer Sun ★★★ 7n 4 226:-
Mercury ★★★★ 7n 4 258:-
Mar Mediterrània ★★★★ 7n 4 324:-

Sök efter resor till Santa Susana

Karta

Santa Susanna

Övriga destinationer