Vackra, populära Sitges har mycket att erbjuda

Vackra, populära Sitges har mycket att erbjuda

Sitges

Den sofistikerade turistorten Sitges är ligger en dryg halvtimme söder om Barcelona och är egentligen en gammal fiskeby. Här blandas internationell och genuint spansk atmosfär på ett naturligt och charmigt sätt.

Populära Sitges är ett elegant och trivsamt resmål, där du hittar många bra butiker, konstgallerier, bra restauranger och barer. Under sommarmånaderna är det mycket livligt på stadens bargator och nattklubbar. Men Sitges är också känt för sina fina stränder, där både barnfamiljer, festsugna ungdomar och pensionärer samlas för att njuta av sol och bad.

Sol, bad och stränder i Sitges

Det ligger flera badvikar och vackra, gyllene stränder i och runt Sitges. Därför trivs alla här, inklusive barnfamiljer. Huvudstranden, Platja de Sitges, är härlig och långgrund med finkornig, vaniljfärgad sand, och längs strandpromenaden är det en vacker palmallé som är kantad med mysiga restauranger och barer.

Sitges har runt 300 soldagar om året och klimatet är bra från tidig vår till sen höst. Mitt på sommaren, när semestersäsongen peakar, kan det bli trångt på de populära stränderna. Tidigt på sommaren och ut på hösten däremot är det gott om plats på så väl stränder som hotell, och kanske den bästa tiden på året att besöka Sitges.

Kultur, shopping och uteliv i Sitges

Sitges är omgivet av gamla tiders charm och har fantastisk arkitektur där man verkligen kan höra historiens vingslag. Gamla stan är byggd på en hög udde varifrån man har en fantastisk romantisk utsikt över solnedgången. Gatorna här är trånga och charmiga, och fyllda av vackra blomsterdekorationer.

Tack vare en öppen hållning har Sitges länge varit ett populärt resmål i HBTQ-miljöer. Regnbågsflaggor vajar stolt utanför hotell och barer i stan, och i februari hålls en färgsprakande karneval som drar flera hundra tusen åskådare och deltagare.

Sitges har ett mycket bra utbud av restauranger, så om du gillar mat är detta definitivt ett resmål för dig. Välsmakande medelhavsmat, färsk fisk och skaldjur och inte minst tapas av god kvalitet serveras på de flesta restauranger. Det ligger flera vindistrikt i närområdet, där det bland annat produceras fantastisk cava och smakrika rödviner. Är du sugen på en utekväll bör du besöka bargatorna Carrer del Pecat eller Carrer Sant Bonaventura.

Sport och aktiviteter i Sitges

Det är fantastiskt att uppleva Sitges från cykelsadeln. Både själva stan och de omkringliggande orterna har bra cykelstigar, och det är lätt att få tag i en hyrcykel. Varför inte utforska omgivningarna samtidigt som du får upp pulsen under semestern?

Det finns flera tennisbanor och golfbanor i Sitges. Många hotell har också fina gym samt aktivitetsprogram under högsäsong. Om du vill spendera mest möjlig tid vid havet finns det ett varierat utbud av vattensportaktiviteter på de största stränderna. Utflykter i och runt Sitges

Det är lätt att nå grannorterna med cykel, buss eller tåg. Vill du ha storstadspuls går det ett tåg mellan Sitges och Barcelona flera gånger om dagen. Tåget tar i underkant av 45 minuter och bjuder på fin utsikt och över kust och inland. Vill du hellre resa söderut tar det lika lång tid med tåg till Tarragona, där du kan uppleva fascinerande arkitektur som en gammal amfiteater.

Sök efter resor till Sitges

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sitges:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 13°C 4°C 14°C
Februari 15°C 5°C 13°C
Mars 16°C 7°C 14°C
April 18°C 8°C 16°C
Maj 20°C 12°C 19°C
Juni 24°C 16°C 23°C
Juli 28°C 19°C 25°C
Augusti 28°C 19°C 26°C
September 26°C 17°C 25°C
Oktober 22°C 13°C 23°C
November 17°C 8°C 19°C
December 14°C 6°C 16°C

Prognos för Sitges:

Flyg + Hotell

Hotel Medium Romàntic ★★ 3n 2 445:-
Ibersol Antemare Hotel ★★★★ 4n 2 735:-
Port Sitges ★★★★ 4n 2 735:-
Subur Maritim Hotel (ex Best Western) ★★★★ 4n 2 845:-
Hotel Subur ★★★ 4n 2 955:-
Hotel Desitges ★★★★ 3n 2 980:-
Kalma Sitges Hotel ★★★★ 4n 3 125:-
Platjador ★★★ 4n 3 155:-
Medium Sitges Park ★★★ 4n 3 245:-
Estela ★★★★ 4n 3 305:-

Sök efter resor till Sitges

Karta

Sitges

Övriga destinationer