Cap Salou, Costa Dorada

Cap Salou, Costa Dorada

Salou

Salou är ett riktigt semesterparadis för turister i alla åldrar, och den största av badorterna längs Costa Dorada.

Salou är ett populärt resmål bland soltörstiga nordeuropéer. Det mest iögonfallande med denna charmiga semesterort är de stora och gyllene stränderna – och en vacker, palmkantad strandpromenad.

Salou är ett eldorado för barnfamiljer tack vare att stränderna inte bara är långa, breda och finkorniga, men också långgrunda. Tröttnar man på strandlivet kan man besöka temaparken PortAventura World, med underhållning och attraktioner för hela familjen. Parken ägs av Universal studios och är ansedd för att vara en av Europas bästa nöjesparker.

Barnvänliga stränder, sol och bad

Stränderna i Salou är välordnade och barnvänliga. Dessutom är de otroligt vackra, med len och gyllengul sand. Väster om hamnen ligger Playa Ponent och en strandpromenad med många trevliga caféer. På östra sidan av hamnen ligger den längsta stranden, Playa Llevant. Här finns det bland annat en träningspark, strandvolleybollbanor och lekparker. Bägge stränderna har ett stort utbud av vattensportaktiviteter.

Restauranger i Salou

Det finns massor av restauranger att välja mellan i Salou. Tapas är förstås en naturlig del av utbudet. Välj mellan traditionell spansk tapas eller varianten som har utvecklats till att bli en hel måltid, allt eftersom tapas har blivit populärt långt utanför Spaniens gränser. Läcker medelhavsmat med färsk fisk och skaldjur av god kvalitet är ett annat självklart inslag på Salous restauranger. Det produceras också gott vin i närområdet, som traditionell Cava från Katalonien och kraftiga rödviner från Priorat.

Aktiviteter och utflykter

Är du på jakt efter en aktiv semester erbjuder området runt Salou allt från berömd golf till många olika vattensportaktiviteter. Temaparken PortAventura World håller öppet under sommarhalvåret och utöver aktiviteter för både vuxna och barn ligger det ett stort badland i parken, med flera bassänger och vattenrutschkanor.

Det finns gott om utflyktsmål runt Salou för den som hyr bil. Annars kan man också ta tåg till de andra semesterorterna på Costa Dorada – eller till storstaden Barcelona. Tåget hit tar ca. 1,5 timme och går flera gånger om dagen.

Sök efter resor till Salou

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Salou:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 14°C 4°C 14°C
Februari 15°C 5°C 13°C
Mars 17°C 7°C 14°C
April 18°C 8°C 16°C
Maj 22°C 12°C 19°C
Juni 25°C 16°C 23°C
Juli 29°C 19°C 25°C
Augusti 29°C 19°C 26°C
September 26°C 16°C 25°C
Oktober 22°C 12°C 22°C
November 17°C 8°C 19°C
December 15°C 5°C 16°C

Prognos för Salou:

Övriga destinationer