Bild av Splitområdet

Splitområdet

Splitkusten i Adriatiska havet består av en mängd vackra öar. Storstaden Split utgör centrum i regionen och är en blandning av modern storstad och gammal romersk arkitektur. Under en semester längs Splitkusten kan du uppleva allt från sol och bad till historiska minnesmärken!

Splitområdet är området du bör besöka om du är nyfiken på populära öar som Brač och Hvar. Men inte bara det; längs hela denna delen av Kroatiens kust ligger det nämligen små charmiga semesterorter, och bara en timmes bilresa söder om Split ligger Makarska rivieran. Det är med andra ord lockande att inte stanna på bara ett ställe under en semester längs Splitkusten – samtidigt som mer eller mindre varenda plats är så vacker att man aldrig vill resa därifrån.

Splitkustens kristallklara vatten och vackra öar

Kroatiens skärgård är full av vackra öar. Vissa av dem är mycket små och obebodda, vissa har mer eller mindre bara en fyr och ett fåtal fastboende – medan andra både har en trevlig by samt några hotell, pensionat och restauranger.

Öarna Brač och Hvar, rätt utanför Splitområdet, tillhör sistnämnda kategori. Här kan du utan problem tillbringa en hel semester utan att känna att du saknar något. Skulle du ändå vilja besöka fastlandet går det dagliga färjor till både Brač och Hvar. Båtturer är en populär aktivitet, och eftersom bägge öarna är omgivna av kristallklart vatten är det fantastiskt att snorkla här.

Mat och restauranger längs Splitkusten

Kroatien bjuder på ett spännande kök och fantastiska matupplevelser. Inspirationen är hämtad från grannländer i både öst och väst, och är en mix av Medelhavsmat och traditionell mat från Balkan. Under en semester längs splitkusten kan du med andra ord både äta allt från god pizza eller risotto till populära grillrätter som är typiska för Balkanområdet. Fisk och skaldjur står självklart också på de flesta menyer, och extra trevligt är det att prisnivån är lägre än i grannlandet Italien. Glöm heller inte att prova de lokala vinerna – flera av dem är väl värda en chans!

Regionens huvudstad, Split

Split är både centrum i Splitområdet och Kroatiens näst största stad. Split är en blandning av en modern metropol och antika romerska byggnader, och grundades så tidigt som på 200-talet. Här hittar du en mängd historiska och kulturella sevärdheter; bland annat Diocletianus palats, som både utgör stans historiska stadskärna och finns med på UNESCO:s världsarvslista. Utöver kultur och historia är det förstås gott om bra shopping, restauranger, barer och nattklubbar i Split.

Sök efter resor till Splitområdet

Väder och temperaturer

Prognos för Splitområdet:

Flyg + Hotell

Makarska ★★★ 7n 3 179:-
Vela Luka ★★★ 7n 3 684:-
Baška Voda ★★★ 7n 3 739:-
Makarska Rivieran ★★★ 7n 3 785:-
Trogir ★★★★ 7n 3 788:-
Seget Donji ★★★ 7n 3 884:-
Brač ★★★★ 7n 3 936:-
Podstrana ★★★ 7n 3 984:-
Solaris ★★★★ 7n 4 330:-
Split ★★★★ 7n 4 344:-

Sök efter resor till Splitkusten

Karta

Splitområdet

Destinationer i Splitområdet

Övriga destinationer