Bild av Rovinj

Rovinj

Rovinj är en backig och charmig liten kuststad från medeltiden med små, mysiga gränder, kullerstensgator och en härlig atmosfär. Här badar man antingen från klippor eller vid stenstränder med kristallklart vatten.

Rovinj är en av de mest charmiga kuststäderna på Istrien-halvön. Staden är gammal, och byggd på ganska kuperad terräng. När man promenerar runt i Rovinj får man liksom känslan av att allt antingen går uppför eller nedför. Högst upp i staden ligger den vackra S.t Eufemia-kyrkan med sitt nästan 60 meter höga torn. Många konstnärer bor i Rovinj och det finns små gallerier i nästan varje gathörn.

Rovinj ligger ca. 1 timme från Poreč, en annan populär semesterort på Istrien-halvön. Städerna är ganska lika, med sin medeltida historia, vackra kullerstensgator, badplattformar och stenstränder.

Det kristallklara vattnet i Rovinj

Rovinj är en härlig plats för alla som gillar att bada. Det finns små badplatser både inne i själva staden och i vikarna längs kusten strax utanför. Att hoppa från klippor är populärt, och många har klipporna direkt nedanför gamla stan som sin favoritbadplats.

De flesta stränderna ligger däremot lite utanför Rovinj, och för att enkelt nå dessa är det en bra idé att hyra en cykel. Trampa söderut längs fina gång- och cykelvägar och upptäck massa idylliska små stenstränder. Strax utanför Istrien-halvöns kust ligger även öarna Sveta Katerina och Crveni, som är mycket populära bland snorklare. Vattnet här är nästan helt genomskinligt tack vare att stränderna består av sten. Gillar man inte att snorkla är det förstås minst lika trevligt att bara ta ett dopp och sola sig på en klippa. Förutom klippor och stränder, finns det även många "badplatåer" över hela Istrien-halvön.

Trevliga restauranger i Rovinj

I gamla stan i Rovinj finns små, spännande butiker, vägg i vägg med massa trevliga restauranger och caféer. När man traskar runt i gamla stan kan man få en känsla av att vara i vilken som helst italiensk stad, med charmiga kullerstensgator och tvättlinor som sträcker sig från fasad till fasad. Även matkulturen har som på många andra ställen i Kroatien hämtat inspiration från Italien. Det korta avståndet till grannlandet i väst gör att det finns ett stort utbud av italiensk pizza och pasta i Rovinj – gärna med en lokal twist, förstås. Fisk och skaldjur är också ett återkommande inslag på menyerna här.

Utflykter och aktiviteter i Rovinj

Det är populärt att hyra en cykel under en semester i Rovinj eftersom de finaste stränderna ligger lite utanför staden. De flesta som hyr en cykel upptäcker att det är ett perfekt sätt att ta sig fram på, och lockas ofta att cykla i flera timmar i det vackra landskapet – endast avbrutna av ett toalettbesök eller en härlig lunch.

Den mest populära aktiviteten i Rovinj är nog ändå sol och bad. Det är fantastiskt att bada nästan överallt i stan med omnejd, och många väljer också att utforska havsbotten med snorkel och cyklop. Under högsäsong går det motorbåtar från Rovinj till Venedig ett par gånger i veckan, och under lågsäsong kan man ta båten till Venedig från den närliggande staden Poreč.

Sök efter resor till Rovinj

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Rovinj:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 7°C 3°C 12°C
Februari 9°C 4°C 10°C
Mars 12°C 6°C 11°C
April 17°C 10°C 14°C
Maj 22°C 14°C 20°C
Juni 25°C 18°C 24°C
Juli 28°C 20°C 26°C
Augusti 27°C 20°C 26°C
September 24°C 17°C 25°C
Oktober 18°C 13°C 20°C
November 12°C 8°C 17°C
December 8°C 4°C 14°C

Prognos för Rovinj:

Flyg + Hotell

Noemi's rooms ★★★★ 7n 7 118:-
Island Katarina Hotel ★★★ 7n 7 827:-
Residence La Carera ★★★ 7n 8 446:-
Apartments and Rooms Hey Rovinj ★★★★ 7n 8 684:-
Hotel Arupinum ★★★★ 7n 8 749:-
Residence Porta Antica ★★★ 7n 8 785:-
Hotel Eden ★★★★ 7n 9 255:-
Residence Rovinj ★★★★ 7n 9 658:-
Angelo d Oro Apartments Trevisol ★★★★ 7n 10 124:-
Residence Vaal ★★★★ 7n 10 496:-

Sök efter resor till Rovinj

Karta

Rovinj

Övriga destinationer