Bild av Fig Tree Bay

Fig Tree Bay

Fig Tree Bay är ett välkänt och familjevänligt resmål på Cyperns vackra östkust. Här ligger sandstränderna på rad – och vill du se mer av ön är det otroligt fint att utforska området till fots eller på cykel.

Fig Tree Bay ligger på Cyperns sydöstra kust och består mer eller mindre av en sammanhängande serie av gyllene, barnvänliga sandstränder. Själva området som Fig Tree Bay ligger i heter Protaras, och bjuder på många fina hotell och resorter.

Stämningen i Fig Tree Bay är mycket lugnare än i Ayia Napa, som ligger en kort taxiresa bort. Det finns dock tillräckligt med restauranger, caféer och barer för att du både kan äta och dricka gott under de flesta av dygnets timmar även i Fig Tree Bay. Vill du ha lite mer fart och spänning är det bara att ta en avstickare till den festliga grannorten, som bokstavligt talat ligger rätt runt hörnet (om man kan kalla en udde ett hörn).

Sol, bad och stränder i Fig Tree Bay

Stränderna i och runt Fig Tree Bay anses vara de allra bästa på Cypern. De är långa, grunda och breda, med gyllene, silkeslen sand. Barnfamiljer har det kanonbra här. Men även äldre turister, och ungdomar som föredrar en lite lugnare miljö, gillar att semestra i Fig Tree Bay.

Protaras kustlinje är nästan 10 kilometer lång och har ett stort antal stränder och badvikar. Protaras Beach är den största och mest populära stranden. Bland de lite mindre vikarna är Fig Tree Bay den mest kända. Green Bay, som ligger en kort promenad bort, är en lugn liten strand som är väl värd ett besök. Tack vare det klara, fina vattnet är det fantastiskt att snorkla eller dyka vid Green Bay.

Restauranger, shopping och nattliv i Fig Tree Bay

Protaras Avenue är en 1,5 kilometer lång gata som går västerut från Fig Tree Bay, som anses vara centrum i Protaras. Det finns flera restauranger, barer, caféer och några små butiker och bagerier här. Utbudet är visserligen mer blygsamt än i den större grannstaden Ayia Napa – men absolut tillräckligt om du inte är ute efter ett livligt nattliv.

Sök efter resor till Fig Tree Bay

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Fig Tree Bay:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 16°C 7°C 18°C
Februari 17°C 7°C 17°C
Mars 19°C 8°C 18°C
April 22°C 11°C 19°C
Maj 27°C 15°C 22°C
Juni 31°C 19°C 25°C
Juli 33°C 22°C 28°C
Augusti 34°C 22°C 29°C
September 31°C 20°C 28°C
Oktober 27°C 16°C 26°C
November 23°C 12°C 23°C
December 18°C 9°C 20°C

Prognos för Fig Tree Bay:

Övriga destinationer