Bild av Ayia Napa

Ayia Napa

Ayia Napa är kanske mest känt för sitt pulserande uteliv, men faktum är att denna semesterort är mycket populär bland allt från barnfamiljer till pensionärer – tack vare det breda utbudet av aktiviteter, trevliga restauranger och fantastiska stränder.

Längst ut på en spets på sydöstra Cypern ligger populära Ayia Napa med sina grunda, vita stränder och frestande turkosa hav. Denna destination är för många känd som en gigantisk nöjespark, vilket också är helt sant. Det är bara det att Ayia Napa är oändligt mycket mer än så.

Om vi skulle försöka förklara vem det här resmålet passar för, skulle vi med största sannolikhet säga: ALLA. För Ayia Napa är barnvänligt och perfekt för familjer. Samtidigt passar Ayia Napa utmärkt för vuxna par och ungdomsgäng, och ja – det passar minst lika bra även för pensionärer. Det är bara en fråga om vilken av Ayia Napas många sidor du väljer att fokusera på.

Ayia Napas nattliv

Under sommarmånaderna är det mest unga och barnfamiljer i Ayia Napa. Feststämningen är ofta extra hög i juli och augusti, så om du inte är den festglada typen kan det vara klokt att undvika stans mest trafikerade områden just då.

Ayia Napas nattliv är ganska centrerat, så vill du ha en lugn semester är det inga problem. Runt det bilfria Klostertorget ligger de flesta nattklubbarna, och många av dem håller öppet nästan hela natten i högsäsong. Men det finns även gott om andra trevliga områden – som stans fiskehamn, där stämningen är betydligt mer stillsam. Fig Tree Bay och Protaras, som ligger strax öster om Ayia Napa, är också härliga utflyktsplatser om man är på jakt efter ett lugnare tempo under sommarmånaderna.

Vår, höst och vinter i Ayia Napa

Tack vare det fina läget på Cyperns östkust är vintern i Ayia napa mycket trevlig. Platsen har blivit populär bland skandinaver som vill byta hala vägar och snö mot den milda och fina, cypriotiska vintern. Det börjar bli varmt här redan tidigt på våren och sommarvärmen håller i sig till sent på hösten. Reser du till Ayia Napa på våren, hösten och till och med vintern är att det inte bara lugnt och fridfullt – men också mycket lättare att hitta billiga flyg och hotell.

Stränder i Ayia Napa

Stränderna i och runt Ayia Napa är breda och nästan helt kritvita. Det är långgrunt och havet är så där idylliskt turkosblått som man ser på vykort. Det finns självklart solstolar och parasoll att hyra på stränderna, och det erbjuds en rad vattensportaktiviteter – som vattenscooter, vindsurfing och vattenskidor, för att nämna några. Längs stränderna och strandpromenaden finns det gott om caféer, barer och restauranger om du skulle bli hungrig eller törstig under strandbesöket.

Sök efter resor till Ayia Napa

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Ayia Napa:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 16°C 7°C 18°C
Februari 17°C 7°C 17°C
Mars 19°C 8°C 18°C
April 22°C 11°C 19°C
Maj 27°C 15°C 22°C
Juni 31°C 19°C 25°C
Juli 33°C 22°C 28°C
Augusti 34°C 22°C 29°C
September 31°C 20°C 28°C
Oktober 27°C 16°C 26°C
November 23°C 12°C 23°C
December 18°C 9°C 20°C

Prognos för Ayia Napa:

Flyg + Hotell

Florea Hotel Apts ★★★ 7n 3 149:-
Zoi Ayia Napa hotel ★★★ 7n 3 259:-
Napa Prince Hotel ★★★ 4n 3 439:-
Euronapa ★★★ 3n 3 729:-
Pavlinia ★★ 7n 3 795:-
Evabelle ★★★ 7n 3 800:-
Tasia Maris Sands Hotel ★★★ 4n 3 869:-
Bellini Bungalows ★★★ 7n 3 908:-
Nelia Gardens ★★★ 7n 3 929:-
Liquid Hotel Apartments (x Vias Apartments) ★★★ 6n 3 992:-

Sök efter resor till Ayia Napa

Karta

Ayia Napa

Övriga destinationer