Bild av Sicilien

Sicilien

Sicilien är den största ön i Medelhavet med cirka 5 miljoner invånare. Ön är vacker, fascinerande och mycket mångsidig med en enastående kombination av kultur, historia, små och stora städer, berg, stränder och fantastiska matupplevelser.

Stränder och natur på Sicilien

Några av de finaste stränderna i Italien finns på Sicilien. Här finns gyllene stränder som till exempel stranden vid San Vito Lo Capo och vackra badvikar som i området vid Riserva dello Zingaro. Stränderna nära Taormina har utsikt mot vulkanen Etna och är extra populära bland semesterfirare på Sicilien.

Ön domineras på många sätt av, eller kanske snarare identifieras med, vulkanen Etna. Etna är Europas högsta aktiva vulkan på 3357 meter över havet, och det är möjligt att delta i guidade vandringar upp till kratern.

Städer, byar och badorter på Sicilien

Huvudstaden på Sicilien är Palermo. Det är en spännande, livlig och mycket levande stad med en rik blandning av arkitektur och stilar. Här kommer du nära det sicilianska vardagslivet, inte minst på stadens marknader Ballaró och Vucciria.

Det finns en lång rad små och stora städer som är värda att besöka. En av dem är Taormina, en charmig och vacker stad på östkusten av Sicilien. Utsikten härifrån är särskilt imponerande eftersom staden ligger cirka 200 meter över havet och erbjuder panoramavyer både över havet och mot vulkanen Etna. Isola Bella är populär för sol och bad och ligger vid havet nedanför Taormina. Hit kommer du antingen till fots eller med linbana från staden.

Cefalù ligger vid havet på nordsidan av Sicilien, cirka 70 km från Palermo. Staden är mycket fotogenisk, inte minst på grund av sin belägenhet vid foten av den karakteristiska klippan La Rocca. Staden är en labyrint av smala gator och små piazzor, och det finns flera härliga stränder i och runt staden.

Siracusa ligger på sydostkusten och är känd för sin långa historia, arkeologiska områden och barockarkitektur. Naturen i området är mycket vacker. Staden har flera härliga stränder med gyllene sand och kristallklart badvatten.

Mat och dryck på Sicilien

Det sicilianska köket är berömt för sina färska råvaror och mycket smakrika maträtter, vare sig det är enkel vardagsmat eller festmåltider. Några av de traditionella rätterna är pasta alla Norma (pasta med aubergine och ricotta), arancini (fyllda risbollar) och cannoli (söta, rörformade kakor fyllda med ricotta). Självklart är färsk fisk och skaldjur också en naturlig del av den sicilianska kosten.

På de lokala marknaderna och i trattoriorna får du äkta sicilianska matupplevelser, medan vinälskare kommer att uppskatta lokalproducerat vin. Särskilt populära är viner från Sicilien som kommer från druvorna Nero d'Avola och Grillo.

Sök efter resor till Sicilien

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Sicilien:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 8°C 4°C 16°C
Februari 9°C 3°C 15°C
Mars 10°C 4°C 15°C
April 13°C 6°C 16°C
Maj 19°C 11°C 20°C
Juni 25°C 16°C 24°C
Juli 28°C 19°C 26°C
Augusti 28°C 19°C 27°C
September 23°C 16°C 26°C
Oktober 18°C 12°C 23°C
November 13°C 8°C 21°C
December 10°C 5°C 18°C

Prognos för Sicilien:

Flyg + Hotell

Palermo ★★ 7n 3 789:-
Taormina ★★★ 7n 4 383:-
Piraino ★★★★ 7n 4 480:-
Cefalù ★★★ 7n 4 944:-
Letojanni ★★★★ 7n 4 944:-
San Vito Lo Capo ★★★★ 7n 5 047:-
Syracuse ★★★ 7n 5 080:-
Catania ★★★★ 7n 5 148:-
Agrigento ★★★★ 7n 5 462:-
Mascali ★★★★ 7n 5 662:-

Sök efter resor till Sicilien

Karta

Sicily

Destinationer i Sicilien

Övriga destinationer